بخش Coverage در سرچ کنسول گوگل

14

گوگل برای نمایش لینک وب‌سایت در نتایج خود چند مرحله را پشت سر می‌گذارد که این مراحل برای همه وب سایت‌ها یکسان است. یکی از این مراحل که اتفاقاً اهمیت زیادی هم دارد مرحله  index لینک‌های سایت است. بهبود روند ایندکس و سرعت بخشیدن به آن بستگی به پیاده‌سازی سایت بهینه توسط خود شما دارد.

بخش Coverage

در طول مسیر ایندکس وب‌سایت شما توسط گوگل ممکن است خطاهای مختلفی رخ دهد و این خطاها گاها از دید شما وبمستر به  دور  است. به توجه به اولویت قرار دادن ایندکس سایت با صفحات موبایل توسط گوگل این حساسیت بیشتر شده است. چراکه پیاده‌سازی یک وب‌سایت بهینه برای تلفن‌های هوشمند کاری دشوار است.

در بخش coverage از ابزار سرچ کنسول شما با مرحله ایندکس گوگل روبرو هستید و به‌صورت کلی در این بخش شما می‌توانید لینک‌ها و میزان آن‌ها از وب‌سایت شما که در گوگل ایندکس و تائید شده را مشاهده کنید و همچنین خطاهایی که در وب‌سایت شما بر راه ایندکس گوگل قرار دارد را مشاهده، بررسی و رفع اشکال کنید.

نکته: دقت کنید که در این بخش شما تنها با خطاهایی که در لینک‌های سایت خودتان دارید روبرو هستید و رفع این خطاها تنها در خود وب‌سایت صورت می‌گیرد.

در ادامه به معرفی بخش‌های مختلف coverage خواهیم پرداخت:

بخش Error در coverage

یکی از بخش‌های مهم در ابزارسرچ کنون گوگل توجه به همین خطاهایی است که در لینک‌های سایت صورت می‌گیرد. در این بخش ممکن است با خطاهای مختلفی روبرو شوید ارورهای ۴۰۴ به دلیل حذف محتوا گرفته یا ارورهای noindex عدم ایندکس صفحه یا نوشته را برای گوگل تعیین می‌کند، که هریک از موضوعات خطایی که در سایت صورت کشید توسط سرچ کنون دسته بندی شده و در این بخش قرار می‌گیرند.

اولین بخش که بارنگ قرمز با آن روبرو هستید نمودار خطاهای وب‌سایت شما بر اساس تاریخ‌های زمانی متفاوت است که معمولاً بر اساس ماه به شما نمایش داده می‌شود، که در گوشه سمت راست‌بالا همین صفحه شما در بخش last updated تاریخ آخرین بررسی گوگل از لینک‌های سایت خودتان را مشاهده می‌کنید.

بخش Error در سرچ گنسول

Details

در این بخش شما می‌توانید یک وضعیت کلی از خطاهای موجود در سایت خود داشته باشید، ضمن اینکه نوع خطا و تعداد لینک یا صفحاتی از سایت شما که دارای این خطا هستند را گوگل برای شما لیست می‌کند و این موضوع ممکن است برای سایت‌های مختلف متفاوت باشد.

اگر شما روی هریک از این خطاها کلیک کنید می‌توانید پیرامون بررسی خطا اقدام کنید، به این صورت که گوگل برای شما نوع خطا را تعیین کرده و روش‌هایی برای بررسی صحت و علت خطا هم پیش روی شما است.

در این بخش از باکس اول شما می‌توانید پیرامون نوع خطا اطلاعاتی را داشته باشید و اگر روی گزینه learn more کلیک کنید، گوگل مستندات و اطلاعات کافی پیرامون آن خطا را در اختیار شما قرار می‌دهد.

در همین باکس شما با یک گزینه validate fix روبرو هستید که برای ارسال و بررسی و فیکس کردن خطا توسط گوگل در نمایش نتایج می‌توانید از این گزینه استفاده کنید. البته به شرطی که شما خطا را بررسی کرده باشید و مشکل آن خطاها را رفع کرده باشید. که در این صورت با استفاده از این گزینه شما به گوگل اعلام می‌کنید که خطاهای موجود در این زیرمجموعه رفع شده و باید در نتایج گوگل لحاظ شوند.

در بخش Examplrs شما می‌توانید نمونه خطاهایی که در وب‌سایت شما بر اساس لینک‌ها موجود است را مشاهده کنید، هریک از این خطاها با بررسی ربات‌های گوگل به شما نشان داده می‌شوند که شما پس‌ازاینکه خطا را برطرف کردید باید validatr fix را کلیک کنید.

برای بررسی هر خطا کافی است روی آن کلیک کنید، در سمت راست صفحه شما چند گزینه پیش رو داریدکه در ادامه به بررسی هرکدام می‌پردازیم:

در این بخش آخرین crawl توسط ربات‌های گوگل برای شما مشخص است، یعنی آخرین تلاش گوگل برای ایندکس لینک که با خطا روبرو شده است. در این بخش ما با ابزاری  به نام inspect URL روبرو هستیم که در مقاله‌ای جداگانه به بررسی و استفاده از این ابزار پرداختیم که می‌توانید در سایت مطالعه کنید.

Test robats.txt blocking

اولین گزینه بررسی این لینک در فایل robats.txt است که گاها شما برخی از لینک‌های سایت را به دلایل مختلف توسط این فایل مسدود می‌کنید و در اصل این فایل وظیفه مدیریت یا کنترل الگوریتم‌های گوگل در سایت را دارد. که اگر لینک موردبررسی توسط این فایل برای خزنده‌های گوگل بلاک یا disallow شده باشد مشخص است.

Fetchas google

این گزینه برای زمانی کاربرد دارد که شما نسبت به رفع و بررسی خطا اقدام کرده باشید، که با استفاده از این گزینه می‌توانید به گوگل اعلام کنید که خطای و ب سایت برطرف شده و دوباره باید لینک را بررسی و ایندکس کند. دقت کنید تنها در صورتی لینک سایت را برای گوگل fetch کنید که از رفع خطا یا سالم بودن آن مطمئن هستید.

نکته : شما در حد ۲۴ ساعت تنها قادر به fetch کردن نهایت ۶ تا ۸ لینک هستید.

View as search result

search result به معنای نمایش نتایج است که اینجا منظور نمایش نتایج موتورهای جستجو (گوگل) است. شاید برای شما جالب باشد که بررسی کنید که یا لینک سایت شما در نتایج گوگل نمایش داده می‌شود یا خیر و اینکه این نمایش به چه صورت است که می‌توانید از این گزینه استفاده کنید.

بخش Valid with warnings در coverage

در این بخش از ابزار سرچ کنون شما لینک‌های تائید شده یا معتبر از وب‌سایت را درصورتی‌که ممکن است با خطا یا اخطاری مواجه باشند را مشاهده می‌کنید. گوگل ممکن است در بررسی برخی از لینک‌ها دچار تردید باشد و گاهی در لینکی به شما پیشنهاد بهبود می‌دهد که این لینک‌ها را در بخش valid with warning می‌توانید مشاهده کنید.

بخش Valid with warnings در سرچ کنسول

در این بخش مهم شما باید به بررسی تک‌تک لینک‌ها بپردازید و اخطارهایی که گوگل برای شما لیست کرده را بررسی کنید این موضوع به این معنا نیست که صرفاً یک لینک خطای جدی دارد بلکه ممکن است گوگل به شما پیشنهاد بدهد که لینک‌هایی از سایت شما نیاز به بررسی دارد.

بخش Valid در coverage

بخش Valid در سرچ کنسول

بخش Valid اهمیت بالایی برای ما دارد چراکه لینک‌هایی از وب‌سایت که توسط الگوریتم‌های گوگل تائید شده‌اند در این بخش لیست می‌شوند و شما بر اساس تاریخ زمانی و تعداد لینک‌های تائید شده در نمودار مشاهده می‌کنید که چه تعداد از صفحات سایت شما در حال حاضر در دیتا بیس گوگل به عنوان محتوا سالم تائید و ذخیره شده است.

در این بخش ما با دو رویکرد از طرف گوگل روبه‌رو هستیم که در ادامه به بررسی هرکدام می‌پردازیم:

Submitted and indexed

Submitted and indexed

در ابتدا به معنا و مفهوم دو کلمه submit و index البته از دید تخصص بررسی SEO می‌پردازیم سپس خواهید فهمید که بررسی و ثبت لینک در نمایش گوگل باهم چه معنایی دارد.

اگر سری مقالات مارا در لرن دی ال پیرامون مبحث SEO دنبال کرده باشید به بررسی مفاهیم علم SEO پرداخته‌ایم . زمانی که گوگل شروع به بررسی یک وب‌سایت می‌کند لینک‌هایی که در مرحله بررسی مورد تائید الگوریتم‌های گوگل باشد در اصطلاح index شده‌اند که در مرحله بعد این لینک‌ها در دیتا بیس های قوی گوگل ذخیره‌سازی و نتایج این موتور جستجو نمایش داده می‌شود که این عمل ذخیره‌سازی همان submit است و در مرحله آخر هم که result نام دارد این لینک‌ها در نتایج گوگل نمایش داده می‌شود.

حال در این بخش شما با لینک‌هایی از سایت خودتان روبرو هستید که طی مراحل بررسی و تائید الگوریتم‌های گوگل قرارگرفته‌اند و در نتایج این موتور جستجو نمایش داده می‌شوند.

Indexed.net submitted in sitemap

این بخش هم همانند وضعیت قبلی است با این تفاوت که شما در این بخش با لینک‌هایی روبرو هستید که توسط الگوریتم با گوگل بررسی و تائید شده‌اند اما این لینک‌ها در نقشه سایت شما ثبت‌نشده‌اند. بررسی ثبت و تائید نقشه سایت در سرچ کنسول گوگل را در مقالات بعدی بررسی خواهیم کرد.

 بخش Excluded در coverage

به گفته ی خود گوگل لینک هایی از سایت شما در این بخش قرار می دهد که به دلایل نمی‌توان آن‌ها را در نتایج گوگل نشان داد یا اینکه در نتایج بوده‌اند ولی الان آن‌ها را حذف کرده است. گوگل همچنین یک سری علت‌های مشخص را هم برای این منظور مشخص کرده که طبق بررسی‌های ما حساسیت زیادی گوگل برای این بخش روی لینک ها  گاهی به ناحق می‌تواند لینک‌های سایت شمارا از نتایج خود حذف کند.

 بخش Excluded

در ادامه به بررسی هر یک از این علت‌ها می‌پردازیم:

Blocked by ‘noindex’ tag

این علت به دلیل استفاده از تگ Neindex در صفحات سایت است ، که اگر شما در بخش‌ها و صفحات از سایت خود از این تگ استفاده کرده باشید که طبیعی است.گوگل آن صفحه را از نتایج خود حذف می‌کند.

Blocked by page removal tools

این علت به معنای مسدود شده توسط ابزار حذف صفحه است. اگر شما هم از ورد پرس و افزونه yoast استفاده می‌کنید در این افزونه امکانی است که می‌توانید با استفاده از آن یک لینک‌ها را از نتایج گوگل حذف کنید یا اینکه از طریق نسخه قبلی خود گوگل و بستر تولز اینکار را انجام دهید. که دقت کنید اگر قصد دارید لینکی به‌صورت دائم در نتایج گوگل نمایش داده نشود باید از تگ Noindex استفاده کنید.

Blocked by robots.txt

اگر شما صفحاتی از سایت را توسط فایل robts.txt برای روبات‌های گوگل مسدود کرده باشید در این بخش قابل‌نمایش است. دقت کنید طبق گفته گوگل ممکن است این لینک‌ها بنا به دلایل مورد ایندکس گوگل قرار گیرند.

Blocked due to unauthorized request(qol)

اگر هنگام بررسی حساسیت توسط ربات‌های گوگل با یک پاسخ qol مواجه شوند در این بخش قرار می‌گیرند که شما باید نسبت به سورس آنها اقدام کنید.

Crawl anomaly

لینک صفحاتی از سایت شما که به هر دلیل ربات‌های گوگل امکان استفاده از آن را ندارند ممکن است این علت از خطاهای سرور از رنج ۴۰۰ تا ۵۰۰ گرفته یا به هر دلیل که باید موردبررسی قرار دهید.

Crawled-Carrently not indexed

لینک‌هایی که در این بخش قرار می‌گیرند توسط googlebot بررسی‌شده‌اند ولی هنوز index نشده‌اند که ممکن است در آینده ایندکس شوند. دقت کنید این لینک‌ها نیازی به بررسی و ایندکس دوباره گوگل را ندارند.

Discovered-currently not indexed

لینک‌هایی از سایت شما که توسط گوگل شناسایی‌شده اما هنوز ایندکس نشده‌اند با اینکه لینک‌هایی که به دلیل بارگذاری بیش از حد توسط گوگل ایندکس شده باشند ولی هنوز نوبت ایندکس دوباره آنها نرسیده باشد.

Alternate page with paper canonical tag

اگر شما به دلیل تکراری بودن صفحات از تگ canonical استفاده کنید تعداد این صفحات زیاد باشند گوگل این صفحات را از نتایج حذف می‌کند و راه‌حل ادغام این صفحات باهم است وگرنه هیچ کاری نمی‌توان کرد.

Duplicate page without canonical tag

لیست صفحاتی از وب‌سایت شما که به هر دلیل تکراری هستند ولی شما از تگ canonical  برای این صفحات استفاده نکرده‌اید.

Duplicate page without canonical tag

Duplicate non.html page

تکرار در صفحاتی از شما که غیر html هستند به‌عنوان‌مثال در سایت شما در لینک‌هایی یکسری فایل pdf مشابه به هم وجود دارند را ه حل گوگل برای استفاده از صفحات html برای اینکار است.

Google chose different canonical than user

لیست صفحات تکراری از سایت شما که دوURL  متفاوت از هم دارند که در آن‌ها از تگ Canonical استفاده نکرده‌اید. ممکن است برخی از صفحات شما باکمی تفاوت شبیه هم باشند و یا اینکه به آدرس صفحه‌ای دیگر لینک شده یا اینکه کاربران شما وارد این صفحات شده‌اند. برای این منظور باید از تگ canonical استفاده کنید.

Not found(404)

به‌احتمال‌زیاد با ارور شناخته شده not found آشنا هستید، زمانی این خطا رخ می‌دهد که یک صفحه از سایت شما که قبلاً در گوگل ایندکس شده و حذف یا محتوای آن حذف شود که شما با این خطا روبرو خواهید شد و تغییر در لینک هم می‌تواند علت بروز این خطا شود.

Page removal because of legal complaint

صفحات قرارگرفته د راین بخش به دلیل شکایت قانونی به گوگل از لیست نتایج حذف می‌شوند.

Page with redirect

اگر شما لیست صفحاتی از سایت خود را تغییر مسیر یا ریدایرکت کنید ، معمولاً لینک‌های قدیمی از نتایج گوگل حذف می‌شوند.

Queued for crawling

صفحاتی از سایت شما که در صفحه بررسی روبات‌های گوگل قرار دارند اگر صفحاتی از سایت خود را در این بخش مشاهده کردید باید چند روز صبر کنید تا عمل Crawl توسط گوگل روی این لینک‌ها صورت گیرد.

Soft404

صفحاتی از سایت شما که به هر دلیل به‌صورت کامل خالی هستند header که ۴۰۴ دریافت می‌کنند.

Submitted URL dropped

لینک صفحاتی که شما برای بررسی مجدد گوگل ارسال کرده‌اید اما به هر دلیل رد شده و از نتایج گوگل حذف‌شده‌اند.

Submitted URL not selected as canonical

لیست صفحاتی که دارای چندین تگ  Canonical  هستند ولی گوگل از بین آن‌ها صفحاتی که امتیاز بیشتری دارند ازلحاظ کمتر بودن نرخ پرش و بالا بودن نرخ CTR  آن‌ها را انتخاب کرده و به‌عنوان صفحه مرجع ایندکس و بررسی می‌کند.

اسماعیل فدائی
اسماعیل فدائی

اسماعیل یک مدرس و نویسنده خلاق است،همچنین مدیر و توسعه دهنده لرن دی ال

۲۴ دیدگاه
نمایش همه مفید ترین بالاترین امتیاز کمترین امتیاز یک دیدگاه ارسال کنید
  1. سلام
    آدرس هایی که در انتهای اونها feed میاد رو اگه با روبات تی ایکس تی ببندیم مشکلی پیش میاد یا کلا باید دستی بهشون نزد؟
    چون اینکار رو کردم و الان با ارور بلاک توسط فایل روبات میاد توی کاوریج.

    • سلام و عرض ادب
      نیازی نیست که شما کاری انجام بدید اگر از وردپرس استفاده می کنید که این مورد به صورت پیشفرض توی وردپرس تعریف شده که نباید این موارد توی نتایج موتورهای جستجو نمایش داده بشن،ولی اگر از وردپرس استفاده نمیکنید و این موارد رو گوگل ایندکس میکنه که بله کاری که انجام دادید درست و مشکلی نداره.اینکه به شما میگه بلاک شده خب یک گزارشی از وضعیت فعالیت شما و ایرادی نداره و بهتر که feed ها ایندکس نشن چون اینها یکسری لینک های تکراری و زیادی رو ایجاد می کنند که ایندکس کردن اینها کار درستی نیست.
      باتشکر

  2. سلام وقت بخیر
    بنده تو سرچ کنسول در بخش Coverage
    ارور Server error (5xx) دارم. در این بخش یه لینکی با پسوند feed ارور داده. برای رفع این ارور باید چیکار کنم؟

    • سلام و عرض ادب

      این مورد خیلی مهم نیست که بخواید خطا اون رو برطرف کنید،چون معمولا ادرس های feed نباید کلا توی نتایج گوگل نمایش داده بشن و هر کدوم رو هم گوگل حذف کنه و توی نتایج نمایش نده بهتر و البته این مورد رو خود ربات های گوگل لحاظ می کنند و از نمایش فیدها در نتایج خودداری می کنند.الان هم این خطا که برای شما گرفته شده خطا سرور هست و باید همون لینک رو باز کنید و بررسی کنید.این نوع خطا از سمت سرور میزبانی سایت شما هست که میتونه علت های مختلفی رو داشته باشه و البته از سمت سرور مطمئن بشید که مشکلی نباشه و خود این خطا رو هم نیاز نیست خیلی نگرانش باشید.

      باتشکر

  3. سلام
    خسته نباشید
    یه سوال داشتم و اونم اینه که لینک هایی از سایت بنده در بخش Exclude قرار گرفتن و بنده مشکلشون رو حل کردم
    هیچ دکمه ای هم مبنی بر Fix و … وجود نداره که بنده به گوگل اطلاع بدم. آیا خود گوگل این لینک ها بعدا مورد بررسی قرار میده و مشکلشون رو حل میکنه؟

    • سلام و عرض ادب
      زنده باشید.
      شما زمانی که روی هریک از این لینک ها در این بخش کلیک کنید در سمت راست صفحه سرچ کنسول یک بخشی براتون باز میشه روی گزینه inspect URL کلیک کنید.
      بعد در بخش باز شده میتونید روی گزینه Request indexing کلیک کنید و دوباره درخواست ایندکس بدید.
      باتشکر

  4. با سلام و وقت بخیر
    من در قسمت اکسکلود سرچ کنسول ۲ تا سوال دارم از حضورتون
    سوال ۱) مورد Excluded by ‘noindex’ tag رو برای ۲۲۷ تا لینک از سایتم دارم. اکثر این لینک ها به این صورت هستن: آدرس سایت/ نوشته یا برگه/ ?login=true
    در سایت مپم لینکهایی که مربوط به قالب و ادمین و … بوده رو بستم. و تگ کنونیکال رو برای لینک هام قرار دادم. میتونه به خاطر این باشه؟ آِیا این لینک ها مشکل دارن که باید رفعشون کنم؟ یا موردی ندارن و درست روند کارم
    سوال ۲) در مورد soft 404 هستش و لینکی که بهم نشون میده (https : // آدرس سایت/cdn-cgi/l/email-protection) مربوط به کلود فلیر هست. با یه همچین لینکی باید چه کرد؟
    پیشاپیش ممنون از راهنماییتون

    • سلام و عرض ادب
      دقت کنید که ما نباید همه بخش های سایتمون توی گوگل ایندکس بشه،مثلا همین بخش مدیریت که شما میگید که اون رو مسدود کردید که توی گوگل ایندکس نشه و اینکار درستی هست.
      حالا گوگل در بخش Excluded یک گزارشی رو از این روند به شما میده که اگر جای لینکی رو حالا اشتباه از نتایج گوگل حذف شده شما بررسی و درخواست ایندکس دوباره بدید و اگر که نه لازم نیست کاری رو انجام بدید.
      حالا شما میگید که من لینک های مدیریت سایت رو بستم خب اگر این لینک هایی که مسدود کردید در بخش Excluded صرفا یک گزارش از سمت گوگل و نیازی به هیچگونه اقدامی ندارند.
      زمانی شما باید یک لینک رو در این بخش بررسی کنید که به اشتباه از نتایج گوگل حذف شده باشه،کلاشما اگر از تک کنونیکال،ریدایرکت ۳۰۱،نو ایندکس و هر تگ دیگه ای برای سئو سایت خودتون استفاده کنید گزارش اون لینک که از این تگ ها برخوردار هستند در بخش Excluded ثبت میشه و صرفا در حد یک اطلاع رسانی شما بدونید که مثلا کدوم یک از لینک های شما تگ کنونیکال داره و دیگه نیازی به هیچ اقدامی ندارید.
      مثلا بخش feed سایت که نباید توی گوگل ایندکس بشه هم از این دسته مواردی که در بخش Excluded نمایش داده میشه و ممکن چندهزار لینک feed هم توی این بخش باشه اگر چند میلیون لینک هم از feed سایت شما در بخش Excluded باشه نیاز به هیچ اقدامی نیست چون عملا لینک های feed نباید توی گوگل ایندکس بشند.
      موفق باشید

  5. سلام موقع فچ از گوگل؛ ارور زیر رو میده؛ چیکار کنیم؟
    url is not on google

    • سلام و عرض ادب

      شما باید روی گزینه REQUEST INDEXING کلیک کنید تا اینکه گوگل اول لینک سایت شما رو ایندکس کنه.

      موفق باشید

      • نه اینطوری مشکل حل نشد. حتی یکی از سایتهام که ایندکس شده بود، الآن این ارور رو میده

        • اسماعیل فدائی ۱۳۹۹-۰۲-۱۳ در ۴:۵۲ ب٫ظ

          سلام و عرض ادب
          خب معمولا این ارور زمانی رخ میده که لینک در گوگل ایندکس نشده باشه حالا میتونه هر علتی داشته باشه و شما باید بررسی کنید اگر مشکل برطرف شده درخواست ایندکس دوباره بدید یا اینکه نه کلا ربات های گوگل به اشتباه این لینک رو نوایندکس کردند که در اینصورت بازم شما بایددرخواست ایندکس دوباره بدید.مگراینکه در هنگام درخواست ایندکس پیغامی مبنی بر یک مشکل داده باشه که باید برطرف بشه و ضمن اینکه این فرآیند ایندکس ممکن چند روز طول بکشه و باید صبر کنید.
          باتشکر

  6. خیلی ازتون ممنونم

  7. سلام جناب آقای مهندس فدائی
    ممنون از مطلبتون
    من ادمین یه سایت فروش کتاب هستم که در حال حاضر با توجه به نتایج سرچ کنسول ، ۵ محصولم با مشکل Google chose different canonical than user روبرو هستن ، در این ارتباط که فرموده بودین ممکنه آدرس url صفحات شبیه هم باشن سایتی که من روش کار میکنم متاسفانه آدرس url ترکیب کلمات فارسی هست ( نام محصول به url تبدیل میشه ) ، یکی از صفحات مورد نظر گوگل یک کتاب دو جلدی هست که جلد دومش با این مورد روبرو شده این مسئله منو نگران کرده که تمام محصولات دو جلدی من با این مشکل روبرو بشن .
    مشکل بعد اینکه متاسفانه با وجود اصرار من کد نویس سایت حاضر نشد ساخت url رو دستی یا انگلیسی کنه که با مشکل کمتری روبرو بشیم ( راست حسینی نمیدونم اصلا این شیوه حلال این مشکل هست یا نه ) به زبون ساده یه شرکت بزن در رو هست .
    الان در واقع سوالم این هست اگر برای یکی از صفحات تولید محتوا کنم ( یعنی در ارتباط با محصول توضیحاتی رو به صفحه اضافه کنم ) امکانی وجود داره که این مشکل بر طرف بشه یا نه ؟ یا اینکه اسم محصول رو کاملا عوض کنم { خودم فکر نکنم شدنی باشه خصوصا در مورد کتاب های دو جلدیم چون اصولا افراد با یه سری متد های خاص و محدود یه محصول رو سرچ میکنن که باز هم ممکنه در مورد کتب دو جلدی شباهت آدرس رو بوجود بیاره }
    در ارتباط با دستور کنونیکال هم خب مسلما خودتون استاد هستید میدونید که ما هر قدر هم که از دستور کنونیکال استفاده کنیم باز هم این گوگل هست که باید تصمیم بگیره دستور کنونیکال ما رو باور کنه یا نه !!!
    ازتون کمک میخوام برای رفع این مشکل

    • سلام و عرض ادب
      از لطف و عنایت شما سپاسگذارم.
      خب در اینجور موارد که گاها ما نیاز داریم در سایت برخی از صفحات تکراری رو داشته باشیم،پیشنهاد ما تگ canonical هست و استفاده از این تگ توسط گوگل هم پذیرفته شده و زمانی که صحبت سر این بود که ما گاها نیاز است از محتوای کپی استفاده کنیم این تگ ساخته شد که با استفاده از این نوع تگ ما جلو جریمه موتورهای جستجو رو بگیریم.
      در مورد صفحات کپی ما دوتا راه بیشتر نداریم یا اینکه باید این صفحات رو از کپی دربیاریم و یا اینکه از تگ canonical استفاده کنیم.حالا گاها این کپی برای برخی از لینک های سایت ما رخ میده که نیازی نیست اون لینک ها در گوگل ایندکس بشه و کلا جلو ایندکس اونا گرفته میشه که این خطاها رو از پایه نداشته باشیم.
      ولی شما الان میگید که یکسری کتاب دارید که همه دو جلدی هستند و باید برای هر جلد یک صفحه زده باشه و اگرمیتونید که کاری کنید که خیلی این صفحات شبیه به هم نباشند البته با فرض اینکه کاربر یا مشتری رو درنظر گرفتید که برای خرید و استفاده مشتری مشکلی پیش نمیاد و به راحتی میتونه متوجه دو جلدی بودن باشه که محتوا رو تغییر بدید و حالا در عنوان ها و لینک ها تغییراتی رو بدید البته بازم این برای محتوای که تازه میخواید روی سایت قرار بدید وگرنه محتوای که ایندکس شدند رو توصیه ما بازم همون تگ canonical هست.
      یک راه دیگه هم اینکه شما جلو ایندکس یکی از صفحات رو بگیرید که اینم خیلی قابل قبول نیست و بازم استفاده از همون تگ canonical راه حل بهتری هست.شما برای چندتا از این صفحات بیاید این تگ رو استفاده کنید و توی سرچ کنسول برررسی کنید البته اگر مثلا بعد از یک هفته تا ۱۰ روز تغییری مشاهده نکردید لینک هایی که تگ رو استفاده کردید Request indexing کنید و بازم صبرکنید که در اینصورت اگر گوگل این لینک ها رو از لیست خطاها برداشت که برای بقیه صفحات هم اینکار رو تکرار کنید.
      که البته استفاده از این تگ همیشه در اینجور مواقع توصیه شده.
      باتشکر

  8. سلام. ممنون از مقاله خوبتون
    ببخشید در مورد Submitted URL not selected as canonical، که نوشتید به دلیل داشتن چندین تگ کنونیکال هست، من دو تا از صفحاتم که این مشکل رو دارند چک کردم. فقط یک تگ کنونیکال داره.
    دلیلش غیر از چندین تگ کنونیکال چی میتونه باشه؟؟
    تشکر

    • سلام و عرض ادب
      از لطف و عنایت شما سپاسگذاریم
      در مورد این نوع هشدار از گوگل باید عرض کنم که معمولا زمانی شما با این هشدار مواجعه خواهید شد که از محتوای تکراری استفاده می کنید و باید استفاده از تگ canonical جلو ایندکس یکی از این دو نوشته رو بگرید،حالا دیگه بستگی داره که شما بخواید کدوم یک رو مرجع و کدوم رو کپی معرفی کنید که این رو توی تگ میتونید لحاظ کنید.
      در اصل داره میگه شما محتوای کپی دارید و باید از تگ canonical استفاده کنید که اگر استفاده کردید که میتونید روی گزینه ذره بین در کنار هر لینک در سرچ کنسول کلیک کنید و سپس روی گزینه Request indexing کلیک کنید که در اینصورت گوگل متوجه رفع خطای شما خواهد شد.
      باتشکر

  9. سلام. در بخش Excluded سایت من تعداد زیادی لینک وجود داره با خطای Alternate page with proper canonical tag در حد ۵۰ هزار تا و با خطای Excluded by ‘noindex’ tag در حد ۴ هزار داره.من صفحه تکراری ندارم. این طبیعیه؟
    حدود یک سال پیش سایتم تقریبا با هر سرچ در صفحه اول یا دوم گوگل نمایش داده میشد ولی هر روز از درصد نمایشش حذف میشد. تا الان که دقت کردم و میبینم برای بعضی کلمات اصلا نمایش داده نمیشه.
    یک سال پیش ادرس دامنه رو به https تغییر دادم ولی یادم رفت در کنسول جست و جوی گوگل ثبتش کنم و تقریبا یه هفته ای میشه ثبت کردم.
    به نظرتون من چیکار کنم؟

    • سلام و عرض ادب
      پیرامون خطای Alternate page with proper canonical tag خود گوگل اشاره می کند که یگ نسخه از این صفحات رو جای دیگه از سایت دیده و هیچ مشکلی برای این موضوع وجود ندارد.اما در مورد noindex باید دقت کنید که برخی از صفحات رو ما باید نوایندکس کنیم و عملا در گوگل نباید ایندکس شوند اگر از وردپرس استفاده کنید و فروشگاه ساز ووکامرس به صورت پیش فرض برخی از صفحات ووکامرس نو ایندکس هستند ولی اگر شما صفحات زیادی دارید باید بررسی کنید،گاها بخش هایی از سایت مانند لینک های rss هم این تگ رو دارند و اگر برای بخش های از سایت هستند که نباید توی گوگل ایندکس شوند که هیچ ایرادی نداره.
      معمولا لینک هایی که در بخش Excluded قرار میگیرند به جز چندتا خطای خاص هنوز در نتایج گوگل ایندکس هستند،این رو طبق بررسی های خودمون میگم.ولی اینکه شما می فرمایید که یکسال است که سایت روبه پروتکل https تغییر دادید و این مورد رو به گوگل اطلاع ندادید خب این طبیعی که شما رو از نتایج حذف کنه چراکه گوگل سایت رو با http و htpps دوتا سایت مجزا از هم تلقی میکنه و الان عملا شما سایت جدید رو به گوگل معرفی کردید و باید صبرکنید تا روند ایندکس شما انجام بشه.
      پیشنهاد ما اینکه در حال حاضر صبرکنید تا وب سایت شما با https توی گوگل ایندکس بشه و این روند ممکن کمی طول بکشه،ضمن اینکه اگر توی یک هفته تا یکماه گذشته تغییراتی جدی رو داشتید که این بخاطر بروزرسانی هسته الگوریتم گوگل هم میتونه باشه.
      باتشکر

  10. در خصوص صفحاتی که با تگ canonical توی گوگل کنسول مشخص شدن توضیح میدین که چرا این اتفاق میفته و اینکه راه حلش چیه؟

    • سلام و عرض ادب
      برخی از صفحات در وب سایت حالا به هردلیلی تکرای هستند یا کپی هستند که این موارد برای وب سایت مشکل سازهست و شما باید صفحات کپی در وب سایت رو شناسایی و برطرف کنید.حالا گاهی وقتا با حذف این مشکل حل میشه یعنی اینکه یکی از صفحات کپی رو ما حذف می کنیم ولی گاها نیازهست که توی سایت ما یکسری صفحات رو به صورت کپی شده داشته باشیم که اینجا با استفاده از تگ canonical اولویت بندی می کنیم برای گوگل که از بین دو صفحه کپی باید کدام رو ایندکس کنه،که اینجوری مشکل کپی هم حل میشه که اگر شما از وردپرس استفاده می کنید این امکان در افزونه Yoast seo است.
      باتشکر

  11. سلام
    از مواردی که گفتید، کدوما نیاز به ایندکس مجدد دارند؟

    • سلام و عرض ادب
      توصیه ما اینکه شما توجه ویژه ای به بخش Error داشته باشید و تا جایی که امکان داره این موارد رو برطرف کنید که البته اگر از وردپرس استفاده می کنید این ارورها تا حدزیادی بخاطر استفاده از قالب های نامناسب هست البته طبق بررسی هایی که ما توی نسخه جدید سرچ کنسول داشتیم.
      در مورد بخش Excluded که لینک ها حذف خواهند شد از نتایج گوگل که البته به صورت قطع نیست این موضوع و برخی از لینک ها ممکن نمایش داده بشند.برخی از لینک ها واجب که از نتایج حذف بشند،در بین گزینه هایی که مشاهده می کنید در دوتا بخش مثل استفاده از تگ noindex یا مسدودسازی توسط robots.txt در بقیه موارد شما باید لینک های سایتتون رو بررسی کنید و هرکدام که نیازهست رو ریکوئست ایندکس کنید البته در برخی موارد مانند لینک هایی که در بخش Page with redirect قرار می گیرند نیازی نیست چون معمولا لینک هایی در این بخش قرار میگیرند که ریدایرکت شده اند و لینک های قدیمی در این بخش قرار می گیرند.
      کلا این بخش مفید برای وب سایت چون در هر سایتی مخصوصا سایت های وردپرسی چندهزارلینک وجود داره که نباید در نتایج نشان داده بشند حالا شما توی این بخش ها دوباره باید لینک های سایت خودتون بررسی کنید و هرکدوم رو گوگل بخاطر حساسیت بالا حذف کرده دوباره ایندکس کنید.
      باتشکر

دیدگاه شما

14000+

کاربران فعال سایت

730+

محصولات فارسی سایت

18000+

تیکت های مشتریان

6

سال فعالیت حرفه ای

لرن دی ال
Logo