بررسی چگونگی رخ دادن حملات DDOS و روش های مقابله با آن

6

حملات DDOS در واقع همان مراجعه فراوان عمدی به یک سرور برای اختلال در عملکرد آن یا از کار انداختن کلی سرور می باشد. آگاهی کامل از ویژگی های حملات DDOS این توان را به مدیران سایت ها می دهد تا به راحتی بتوانند در زمان حملات با آن ها مقابله کنند. حملات DDOS تا زمانی که مهاجم یا همان هکر بخواهد می تواند ادامه داشته باشد

بررسی چگونگی رخ دادن حملات DDOS و رو ش های مقابله با این حملات

حملات DDOS

حملات DDOS

حملات DDOS در واقع همان مراجعه فراوان عمدی به یک سرور برای اختلال در عملکرد آن یا از کار انداختن کلی سرور می باشد.

شما نیز طبیعتاً جز افرادی بوده اید که گاهاً در هنگام نیاز عمومی مردم به یک سایت به آن مراجعه نموده و با کندی سایت در ارائه خدمات مختلف مواجه شده اید. این اختلال به دلیل مراجعه بیش از حد کاربران امری طبیعی و رایج برای سایت های مختلف می باشد که ممکن است بعد از طی زمانی مشخص و با کاهش تقاضا ها برطرف شود.

اما گاهی پیش می آید که تمامی این درخواست ها کاملاً کاذب بوده و فقط در جهت از کار انداختن سرور مورد نظر ایجاد شده است. در این زمان سایت دچار حملات DDOS شده است و در صورتی که راهکارهای مناسب برای مقابله با این حملات اندیشیده نشده باشد به راحتی می تواند باعث از کار افتادن سرور و از دسترس خارج شدن سایت شود.

آگاهی کامل از ویژگی های حملات DDOS این توان را به مدیران سایت ها می دهد تا به راحتی بتوانند در زمان حملات با آن ها مقابله کنند.

اهمیت مقابله با حملات DDOS زمانی بیشتر می شود که متوجه باشیم با توجه به عرصه رقابتی در میان سایت ها برای کسب رتبه بندی بهتر در جستجو موتورهای گوگل ممکن است این حملات از طریق سایت های رقیب صورت گرفته باشد.

پس اگر در حال توسعه کسب و کار و خدمات خود از طریق سایت هستید بهتر است در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا علاوه بر شناخت کامل حملات DDOS بتوانید راه های مقابله با آن ها را نیز بشناسید.

چگونه می توانیم متوجه شویم که مورد حمله قرار گرفته ایم؟

همانطور که در بالا نیز اشاره شد این حملات به راحتی باعث از کار افتادن و اختلال در سرور مورد نظر می شوند. این امر باعث می شود تا تشخیص این حملات آسان تر شود.

اما در هنگامی که سرور دچار حملات DDOS شده باشد از طریق روش های مختلفی می توان این حملات را تشخیص داد.

اگر در ارتباطات سایت مشکلی را مشاهده نمودید حتما به مصرف منابع سرور سری بزنید و آن را چک نمایید زیرا در هنگام حملات DDOS مصرف منابع در سرور بسیار افزایش چشمگیری پیدا می کند. در یک بازه زمانی بسیار کوتاه ممکن است میزان زیادی از پهنای باند و حافظه ی سرور شما مصرف شده باشد.

تشخیص حملات DDOS

اگر تعداد زیادی از درخواست های HTTP به سرور شما رسیده باشد سرور دچار اختلالاتی می شود. برای مشاهده تعداد درخواست های HTTP و چک نمودن آن ها می توانید از قسمت آمار فایل log استفاده نمایید.

اختلال در ارسال و دریافت ایمیل نیز می تواند یکی از نشانه های حملات DDOS بر روی سرور شما باشد. اگر متوجه سرعت بسیار کم دریافت و ارسال ایمیل شدید با توجه به نشانه های دیگر می توانید سرور خود را در معرض حملات DDOS ببینید.

حملات DDOS چگونه شکل می گیرند؟

همانطور که گفته شد این حملات کاملاٌ عمدی بوده و از طریق بالا بردن درخواست برای وصل شدن به یک سرور خاص اتفاق می افتد.هدف این حملات می تواند کاملاً جنبه های متفاوتی داشته باشد. این حملات ممکن است از طریق یک یا چند هکر انجام شده و بر روی سرور مورد نظر پیاده شود.برای انجام این حملات باید از طریق منبع های مختلف به سرور حمله نمود. این منبع ها می تواند توسط یک یا چند نفر اداره شوند.

حملات دیداس روی سرور

حتی در بعضی از موارد ممکن است افراد بدون آگاهی در یک حمله شریک شده باشند. برخی از هکرها از طریق نرم افزارهای مختلف می توانند افراد زیادی را در این حمله ها درگیر نمایند. کاربران عادی به برخی از سایت ها مراجعه نمود و نرم افزارهای مختلفی را دانلود می کنند اما غافل از اینکه این نرم افزارها حاوی اطلاعاتی است که باعث می شود تا به محض نصب شدن فرد نیز جز کاربرانی باشد که به یک سرور حمله می کند در حالی که هیچ آگاهی از این کار ندارد.

حملات DDOS تا زمانی که مهاجم یا همان هکر بخواهد می تواند ادامه داشته باشد. این نیاز هکر ها می تواند از کار انداختن کلی سیستم یا اختلال موقت در آن باشد.

حملات DDOS از طریق روش های مختلفی مانند حجم بالای درخواست ها، استفاده از نواقص تنظیمات سرور ها، افزایش اتصالات نیمه باز و … می تواند صورت بگیرد.

هر اندازه که شناخت این حملات مهم می باشد نحوه مقابله با آن ها نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

نحوه مقابله با حملات DDOS

برای مقابله با حملات DDOS بهتر است ابتدا و قبل از وقوع آن با روش های مناسب از این حملات پیشگیری کنیم. پیشگیری از این حملات قطعاً بسیار آسان تر و بهتر از زمانی است که سرور مورد حمله قرار گرفته است.

به طور کلی می توان گفت در مرحله اول باید امنیت سرور را بالا ببریم زیرا این حملات بیشتر از سایت ها به سرور ها صدمه می زنند.

امنیت سرور ها از طریق روش های مختلفی می تواند تأمین شود. یکی از روش های تامین امنیت سرور ها برای جلوگیری از حملات DDOS استفاده از بسته های امنیتی خاصی مانند Virtual Private Network می باشد. این بسته ها پس از نصب بر روی سیستم های مختلف ابتدا داده ها را رمزنگاری نموده و سپس داده های مورد نظر را با توجه به سرور مخصوصی که برای آن ها وجود دارد مسیریابی می کنند تا IP سرور و یا سیستم ما مخفی شده و کسی به راحتی نتواند آن را پیدا نماید.

استفاده از این بسته ها برای کسانی که به طور غیر عمدی در حملات DDOS شرکت می کنند می تواند مفید باشد.

یکی دیگر از روش های مقابله با حملات DDOS مسدود و بلاک کردن آی پی های ناشناسی است که بیشترین تقاضا را به سمت سرور ارسال نموده اند. البته این کار برای زمانی است که کاملاً متوجه حملات DDOS شده باشیم.

آگاهی از روند عادی کارکرد سرور نیز می تواند در مقابله با این حملات بسیار موثر باشد. آَشنایی با میزان ترافیک سرور می تواند باعث شده تا به محض حملات DDOS مدیر سرور متوجه آن شده و از طریق روش های مختلف این حملات را خنثی نماید.

اسماعیل فدائی
اسماعیل فدائی

اسماعیل یک مدرس و نویسنده خلاق است،همچنین مدیر و توسعه دهنده لرن دی ال

ما از شنیدن دیدگاه های شما خوشحال خواهیم شد

دیدگاه شما

14000+

کاربران فعال سایت

730+

محصولات فارسی سایت

18000+

تیکت های مشتریان

6

سال فعالیت حرفه ای

لرن دی ال
Logo