الگوریتم Mobilegeddon گوگل را بشناسید

7

خوشبختانه یا متاسفانه دنیای امروز به سرعت در حال حرکت به سمت اسمارت فون ها است. گوگل نیز کاملا متوجه این موضوع شده است و با ارئه یک الگوریتم جدید خود به نام “الگوریتم Mobilegeddon گوگل” قصد دارد سایت هایی که واکنش گرا نیستند را جریمه و از نتایج خود حذف کند.

در این مقاله قصد داریم تا به طور مفصل در مورد الگوریتم Mobilegeddon گوگل و تاثیر آن در سئو سایت صحبت کنیم و به نتیجه برسیم که آیا این الگوریتم برای ما مفید است یا مضر؟ پیشنهاد می کنیم تا انتها با ما همراه باشید.

الگوریتم Mobilegeddon

الگوریتم Mobilegeddon گوگل چیست؟

گوگل بعد از ارائه الگوریتم های پاندا، پنگوئن و … به فکر ایجاد یک تغییر جدید در موتور جستجوی خود افتاده است که آن را با نام Mobilegeddon معرفی کرده است. البته تا این زمان که این مقاله در حال تایپ است، این الگوریتم به طور رسمی و کامل راه اندازی نشده است و در حال کار به صورت آزمایشی است. اما قطعا خیلی زود به صورت کامل شروع به کار خواهد کرد.

الگوریتم Mobilegeddon گوگل برای این ساخته شده است تا تمام سایت هایی که ریسپانسیو و واکنش گرا نیستند را از نتایج جستجوی خود حذف کند و با این کار عرصه برای سایت های کاربرپسندتر و واکنش گرا باز شود. اگر به اکثر سایت های دولتی کشورمان توجه کنید متوجه می شوید که طراحی بسیار قدیمی دارند و بیشتر آن ها با صفحات اسمارت فون ها سازگاری ندارند. اما اگر شما دارای وب سایت یا فروشگاه اینترنتی هستید، همین الان سایت خود را چک کنید تا مطمئن شوید واکنش گراست و اگر نبود سریعا به فکر راه چاره باشید.

شاید برای شما این سوال پیش آمده باشد که سازگاری سایت با صفحه نمایش گوشی هوشمند به چه معناست؟ گوگل در این زمینه هم اظهاراتی ارائه کرده است که به طور خلاصه آن ها را شرح خواهیم داد.

دسترسی گوگل به کدهای css و جاوا اسکریپت

کدنویسی سایت شما باید به گونه ای باشد که ربات خزنده گوگل بتواند به راحتی و بدون مشکل به کدهای css و جاوا اسکریپت سایت دسترسی داشته باشد. اگر از سیستم وردپرس استفاده می کنید از این بابت خیالتان راحت است. به شرطی که از قالب های غیر استاندارد استفاده نکنید.

از فایل های فلش استفاده نکنید

چند سال پیش وارد هر سایتی که میشدم، پر از بنرها و افکت هایی بود که با فلش ساخته شده بودند. گوگل بارها هشدار داده بود که استفاده از این فایل ها را توصیه نمی¬کند. حالا با آمدن الگوریتم Mobilegeddon گوگل و از آن جایی که موبایل ها فایل های فلش را ساپورت نمی کنند، تمام کسانی که در سایت خود از این فایل ها استفاده می کنند توسط الگوریتم Mobilegeddon گوگل جریمه خواهند شد. پس اگر حتی بنر تبلیغاتی دارید که با فلش ساخته شده است، حتما آن را از سایت خود حذف کنید.
نسخه موبایل نداشته باشید

متاسفانه برخی از افراد به دلیل این که هزینه چندانی نکنند، برای سایت خود، با افزونه و یا توسط برنامه نویس یک نسخه موبایل جداگانه ایجاد می کنند که وقتی کاربر با تلفن همراه وارد سایت شد، خود به خود به نسخه موبایل منتقل شود.

اما باید خرمت شما عرض کنیم که در الگوریتم Mobilegeddon گوگل، این نسخه از موبایل مورد قبول نخواهد بود و علاوه بر این که گوگل آن را به عنوان عیب سایت خواهد شناخت، بحث Duplicate Content صورت خواهد گرفت که یک مشکل دیگر برای سایت می باشد.

تاثیر الگوریتم Mobilegeddon گوگل بر سئو سایت

یکی از ویژگی های الگوریتم Mobilegeddon گوگل این است که تمام صفحات سایت را به صورت جداگانه بررسی خواهد کرد. یعنی اگر شما صفحه اصلی سایت را برای موبایل بهینه کنید و به صفحات دیگر کاری نداشته باشید، گوگل نیز فقط به همان صفحه اصلی نمره مثبت خواهد داد و دیگر صفحات سایت شما را از نتایج حذف می کند. به نظر شما الگوریتم Mobilegeddon گوگل چه تاثیری بر سئوی سایت خواهد گذاشت؟

گوگل هر روز هوشمندتر می شود و به سمتی پیش می رود که سایت های با ارزش واقعی را در صفحات اول خود نمایش دهد. با الگوریتم های اراده شده توسط گوگل، هر کسی که برای سایت خود زحمت کشیده باشد و آپدیت تر باشد، نتایج بهتری را در طول زمان خواهد گرفت و سایت های اسپم و سایت هایی که با روش های کلاه سیاه سئو رشد کرده اند به تدریج حذف خواهند شد. پس اگر شما سایت خود را بر طبق اصول گوگل اداره می کنید به هیچ وجه نگران نباشید و همینطور به راه خود ادامه دهید.

آیا الگوریتم Mobilegeddon گوگل واقعا باعث حذف سایت ها می شود؟

احتمالا با خواندن این مقاله تا به اینجا به این نتیجه رسیده اید که تمام سایت هایی که طبق الگوریتم Mobilegeddon گوگل نباشند از نتایج جستجوی گوگل به طور کامل حذف خواهند شد. پاسخ این سوال هنوز مشخص نیست. چون گوگل هنوز به طور رسمی اعلام نکرده است که واقعا نتایج را حذف خواهد کرد و یا این که سایت های واکنش گرا را در صفحات اول و سایت های دیگر را در صفحات بعدی نمایش می دهد. البته منطقی¬تر همین است که فقط نتایج جا به جا شوند و حذف سایت ها از نتایج جستجو کمی دور از منطق و انصاف باشد.

چگونه بفهمیم سایت ما طبق الگوریتم Mobilegeddon گوگل است؟

شما می توانید با مراجعه به لینک زیر متوجه شوید که گوگل سایت شما را چگونه طبقه بندی می کند. اگر بعد از اسکن، سایت شما مشکلی نداشته باشد، پیغام سبز رنگی با عنوان Page is mobile friendly برای شما نمایش داده می شود که می تواند خیالتان را از این بابت راحت کند.

https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly

به طور مثال ما سایت خودمان را وارد کردیم و پیام تایید از گوگل دریافت نمودیم که می توانید در تصویر زیر مشاهده نمایید.

mobile-friendly بودن سایت

 آموزش گوگل وبمستر تولز(سرچ کنسول گوگل)

امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد و از آن بهره کافی برده باشید. فراموش نکنید گوگل همیشه دوست و همراه سایت های با ارزش و دشمن سایت های اسپم و بی ارزش است. همواره سایت خود را بروز نگه دارید و الگوریتم های گوگل را رعایت کنید تا رو به روز سایت شما پیشرفت کند.

اسماعیل فدائی
اسماعیل فدائی

اسماعیل یک مدرس و نویسنده خلاق است،همچنین مدیر و توسعه دهنده لرن دی ال

ما از شنیدن دیدگاه های شما خوشحال خواهیم شد

دیدگاه شما

14000+

کاربران فعال سایت

730+

محصولات فارسی سایت

18000+

تیکت های مشتریان

6

سال فعالیت حرفه ای

لرن دی ال
Logo