مولتی سایت وردپرس یا وردپرس شبکه ای امکانی ایدهال و کارآمد برای سوپر ادمینها و مدیران سایتهای وردپرسی است.قابلیت وردپرس شبکه ای یک ویژگی جذاب در سیستم مدیریت محتوای شما است که به وسیله آن میتوانید با نصب وردپرس چند وبسایت را باهم مدیریت کنید.
مولتی سایت وردپرس شما را از داشتن پیشخوان های جداگانه برای مدیریت کامل سایت بی نیاز میکند. با وجود این گزینه مطلوب، بسیاری از این توانایی مفید وردپرس آگاهی ندارند و عدهای دیگر نیز هنوز با دیده تردید به آن نگاه میکنند درحالیکه مولتی سایت وردپرس ابزاری کارآمد برای مدیران سایت ها است.
مولتی سایت وردپرس
وردپرس شبکه در یک عبارت یعنی داشبورد برای مدیریت همزمان چند سایت. در گذشته ای نه جندان دور این قابلیت به نام مولتی یوزر وردپرس یا WPMU معروف بود و نمیتوان گفت این ویژگی جدیدی برای سیستم مدیریت محتوای وردپرس است هرچند که باید گفت بسیار مهجور ماند است.
قابلیت مولتی سایت وردپرس از هنگام تولد وردپرس ۳ پا به دنیا گذاشت و بعد ها نام وردپرس شبکه را نیز تجربه کرد و اکنون مدیران و بسایت ها با وردپرس شبکه می توانند فرصت های جدید و خوبی از قبیل بروزرسانی چند وب سایت با یک کلیک یا یک فروشگاه را در کنار سایت اصلی تحت یک دامنه اصلی تجربه کنند.
ویژگیهای اصلی وردپرس شبکه ای
ویژگی های اصلی مولتی سایت وردپرس به زودی باعث میشود که انگیزه خاصی برای کسب دانش در اجرای وردپرس شبکه ای داشته باشید. اینکه شما بتوانید شبکهٔ منسجم از وبلاگها وبسایت ها را با هم نصب کنید به تنهایی یک موهبت ارزشمند است که شما را از شر اجرای مقدمات و نصب و راهاندازی چند باره وردپرس نجات میدهد.
با یک شبکه وردپرس شبکه ای از ساب دامنه ها یا دایرکتورهای در اختیار شما است که در تحت لوای هر کدام از آنها یک وبسایت فعال با اهداف ویژه به خدمات دهی مشغول است.این آغاز لذت بردن از اجرای یک دستور و اعمال آن در چند سایت زیر مجموعه است که علاوه بر اینکه بار زیادی از روی مدیر سایت بر می دارد از اشتباهات تکراری و احتمالی جلوگیری میکند.
اینبار که وارد سایت های بزرگ و حرفهای میشوید اگر به آدرس دامنه های آنها دقت کنید امکان دارد با ساب دامنه ها همچون http://wordpress-template.learndl.ir یا دایرکتوریهای مانند https://learndl.ir/how-to-vip/ برخورد کنید که میتواند خبری از اجرای مولتی سایت وردپرس یا وردپرس شبکه ای باشد.
لذت امپراطوری وردپرسی
با این اوصاف شما در وردپرس شبکه از یک ادمین به سوپر ادمین تبدیل می شوید چرا که حوزه فعالیت شما از مدیریت کاربران یک سایت به چند سایت ارتقا یافته است. تمام کاربران وبسایت مختلف از زمان ورود و ساخت حساب کاربری و تمام برنامه های مدیریت وبسایت یا وبلاگ های وردپرس در اختیار شما است و به نوعی شما امپراطور این تاج و تخت هستید.
در این امپراطوری کوچک شما با یک بار نصب قالب ها وردپرس و افزونه های جدید وردپرس میتوانید آنها را برای تمام سایت ها مدیریت کنید و قالبهای هر کدام را جداگانه تنظیم کنید. همچنین این فرصت برای شما مهیا است تا با توجه به یک منطقه جغرافیایی یا یک ارز خاص وب سایت یا فروشگاه آنلاین را با توجه به گروه هدف کاریران خود راهاندازی کنید.
مدیریت افزونه ها هم در وردپرس شبکه ای با رهبری شما استفاده می شود در بخش مدیریت محتوا نیز دست شما باز است و در کل شبکه وردپرس این شما هستید که تعیین میکنید کدام محتوای تحت نام کدام دامنه برای کاربران دیده شود. البته در در هر دو بخش افزونه و محتوا مدیر وبسایت هنوز هم قدرت انتخاب مدیریت و تنظیم افزونه و محتوا همچنان در اختیار شما است.
مولتی وردپرس برای چه کسانی مفید است؟
هر چند مولتی وردپرس جذابیتهای زیادی دارد اما همیشه انتخاب اول نیست. در نظر بگیرید برای یک دانشگاه انتخاب مولتی سایت وردپرس انتخاب خوبی است. امکان راه اندازی وبسایت برای قسمت های مختلف از اعضای هیئت علمی گرفته تا انجمن های مختلف و دانشجویان از یک نیاز مبرم به وردپرس شبکهای را نشان میدهد.
درعینحال همه این وبسایتهای متنوع در بخش پایگاه داده ها با دامنه اصلی دانشگاه مشترک هستند و این خبر خوبی برای مدیر اصلی سایت ها است.
همینطور انتشارات دیجیتالی، هتل های زنجیرهای، ادارههای دولتی که چندین بخش دارند، موسسات مالی و بانکها و موارد این چنینی بهخو بی میتو انند از مزایای مولتی سایت وردپرس استفاده کنند؛ لیکن شما نباید و نمیتواند از وردپرس شبکه ای برای مدیریت چند پروژه استفاده کنید؛ به خصوص زمانی که هر سایتی هویت مستقل خودش را داشته باشد و تابع سایت دیگری نباشد.
یکی از مشکلات بزرگ زمانی است که مالک یک وب سایت بخواهد از این مجموعه جدا شود و تحت دامنه های دیگر فعالیت کند. اینجاست خبر اشتراک داده در پایگاه داده اصلی سایت همچون یک کابوس است. به طورکلی برای انتخاب مولتی وردپرس بهتر است با مزایا و معایب شبکه وردپرس آشنا شوید.
مزایا و معایب وردپرس شبکه ای
با این چشم اندازی که از مولتیسایت وردپرس پیدا کردیم زمانی است که نگاه عمیقتری به نکات فنی و جوانب آن داشته باشیم.
- مدیریت چند سایت تحت یک دامنه اصلی که به وسیله تیم های گوناگون به فعالیت خود ادامه میدهند.
- توانایی انتخاب مدیر جداگانه برای هر سایت برای نظارت بر تیمها
- یکبار دانلود افزونه ها و قالب ها فرصتی برابر برای همه وبسایت های مجموعه است.
- بروزرسانی آسان توسط سوپر ادمین برای تمام وب سایتهای شبکه وردپرس
معایب استفاده از وردپرس شبکه ای
- برای اجرای مولتی سایت هاست شما باید این توانایی را داشته باشد. راهاندازی چند سایت پرترافیک هاست قوی تری نیاز دارد.
- از آنجا که چند سایت شما روی یک سرور هستند یک مشکل برای سرور به معنای مشکلی برای همه سایت های شما است.
- تعادل ترافیک و مصرف توان هاست به دلیل ترافیک متفاوت هر سایت میتواند برای شما و دیگر سایت ها در شبکه وردپرس به یک چالش جدی تبدیل شود.
- در مقابل تهاجمات و نفوذ یک حمله موفق به شبکه وردپرس به مفهوم دسترسی هکرها به منایع چند سایت است.
- در استفاده برخی از افزونهها که بهطور ذاتی توانایی کار در شبکه وردپرس را ندارند به مشکل بر خواهید خورد.
پیش نیازهای راهاندازی شبکه وردپرس
بعد از بررسی مزایا و معایب نوبت به گام اجرای مولتی سایت وردپرس است طبیعی است که در اینجا باید به پیش نیازهای راهاندازی شبکه وردپرس توجه کنیم.
در نخستین بخش باید بدانید که شاید اجرای چند وب سایت ساده و کم ترافیک روی هاست مشترک مشکل چندانی ایجاد نکند؛ ولی استفاده از مولتی سایت وردپرس به معنای پذیرش استفاده از هاست VPS یا سرور اختصاصی است.
راهاندازی مولتی سایت وردپرس کاری بیشتر از نصب یک وردپرس ساده است هر چند تجربه و شناخت راهاندازی سایت وردپرس به اجرای آسان وردپرس شبکه ای کمک شایانی میکند. مانند همیشه قبل از هر تغییر و اجرای وردپرس شبکه ای از منابع خود یک نسخه پشتیبان تهیه کنید و الزامی است که پیش از شروع کار تمام افزونه ها را از حالت فعال خارج کنید.
قبل از راهاندازی شبکه وردپرس حتما باید با FTP و قواعد مدیریت ویرایش آن آشنا شوید و البته دسترسی لازم به اجرای آن در هاست خود داشته باشید.همان طور که فرزندان شما شایسته داشتن نام های زیبا هستند لینک ها یا URL وبسایت های شما نیز این حق را دارند پس در این بخش هیچ کم کاری نکنید.
مولتی سایت وردپرس یا شبکه وردپرس قابلیت مطبوعی برای مدیران سایت های است که نیاز به مدیریت چندین بخش دارند ازاین رو آشنایی با شیوه نصب و راهاندازی مولتی سایت وردپرس به آنها کمک میکند تا تحولی شگرفی در کار خود ایجاد کنند.