جریمه دستی گوگل یا Manual Actions در ابزار سرچ کنسول گوگل

جریمه دستی گوگل یا Manual Actions در ابزار سرچ کنسول گوگل

جریمه دستی گوگل : سرچ کنسول (Search Console) یک ابزار رایگان متعلق به گوگل است که به شما برای بررسی و ارتقا جایگاه وبسایتتان در نتایج سرچ گوگل کمک می کند. به وسیله‌ی این ابزار شما می توانید ارتباط بهتری با گوگل داشته باشید و با تعامل با آن می توانید جایگاه وبسایت خود را در گوگل ارتقا دهید. به طور کلی این ابزار برای این طراحی شده است که شما بتوانید جایگاه وبسایت خود را در صفحات نتایج جستجوی گوگل ارتقا دهید.

حال یکی از تب ها و امکانات موجود در این ابزار قسمتی است به نام جریمه دستی یا Manual Actions که در این جا قصد داریم تا به توضیح و تفصیل آن بپردازیم. جریمه دستی یکی از قسمت های بسیار مهم در این ابزار می باشد که توجه نکردن به آن می تواند باعث تنزل جایگاه وبسایت شما در نتایج سرچ گوگل شود. 

جریمه دستی یا Manual Actions  چیست؟

گوگل به صورت مداوم و پیوسته به دنبال بهبود نتایج جستجوی خود می باشد و در این راه از داده ها و الگوریتم های مختلفی استفاده می کند تا کاربران جستجوهای بهتر و بهینه تری داشته باشند. اما خب افرادی نیز هستند که با شناخت این الگوها سعی در فریب آن ها دارند و حتی موفق می شوند که با راه های مختلف در صفحات نخست نتایج جست و جوی گوگل قرار گیرند.

این افراد مشکلات زیادی را برای استفاده کنندگان از موتور جست و جوی گوگل و هم چنین مدیران وبسایت ها می آفرینند؛ به این ترتیب که در هنگام جست و جو کاربر باید زمان و وقت بیشتری را صرف پیدا کردن مطالب و سایت های واقعی کند. هم چنین این موضوع باعث می شود تا سایت هایی که از کلک و فریب برای ارتقا جایگاه خود استفاده نکرده‌اند و مطالب اورجینال و غیر کپی دارند،

جایگاه خوبی در نتایج جست و جوی گوگل نداشته باشند و این موضوع اصلاً عادلانه نیست. به خاطر همین بود که در کنار دیگر الگوریتم های موجود در ابزار سرچ گوگل، ویژگی و ابزار جریمه دستی توسط انسان نیز به کنسول گوگل اضافه شد تا نتایج جست و جوی گوگل همواره از کیفیت مناسبی برخوردار باشد. در واقع جریمه دستی یک تکنیک ضد اسپم است که گوگل برای مبارزه با اسپمرها و سایت های کلاهبردار اتخاذ کرده است. اگر مشکلی در وبسایت شما وجود داشته باشد، شما در بخش جریمه دستی و هم چنین با یک پیام در Message Center از آن آگاه می شوید و باید برای رفع آن اقدام کنید.

بخش جریمه دستی سرچ کنسول گوگل

راه حل رفع جریمه دستی گوگل چیست؟

در صورتی که وبسایت شما با تنزل جایگاه در نتایج سرچ گوگل مواجه شده است، لازم است تا قسمت جریمه دستی را در پنل خود چک کنید و مطمئن شوید که مشکلی وجود ندارد. در صورتی که مشکلی وجود داشت و با اخطاری از طرف گوگل مواجه شده بودید، لازم است تا تمای مراحل توصیه شده را انجام دهید تا از زیر این محدودیت گوگل خارج شوید. بعد از برطرف شدن مشکل، درخواستی مبنی بر بازبینی سایت خود به گوگل ارسال می کنید و آن ها با بررسی مجدد سایت شما، وبسایتتان را از این محدودیت خارج می کنند.

دلایل اصلی جریمه دستی گوگل

مهم ترین دلایل قرارگرفتن در لیست سیاه جریمه دستی در ادامه آمده است:

  1. لینک های غیرطبیعی به سایت شما
  2. لینک های غیرطبیعی در سایت شما
  3. هک شدن سایت
  4. وجود محتوای کم ارزش یا بی ارزش
  5. اسپم خالص
  6. اسپم تولید شده به وسیله کاربران
  7. ریدایرکت های گمراه کننده
  8. وجود متن و کلمات کلیدی پنهان
  9. هاست های رایگان اسپمر

هر کدام از این جریمه ها دلایل متفاوتی برای خود دارند و هر کدام نیز راه متفاوتی برای حل آن موجود است. در ادامه تقصیل به توضیح چند مورد از دلایل بالا می پردازیم.

لینک های غیرطبیعی به سایت شما

این جریمه‌ی دستی یکی از معمول ترین هاست و بیشتر سایت ها با این جریمه دستی گوگل مواجه می شوند و بعضاً هزینه های زیادی نیز برایشان درست می شود. دلایلی که ممکن است تا با این جریمه مواجه شوید در ادامه آمده است:

  1. لینک پروفایل غیرطبیعی
  2. خرید لینک
  3. قرار گرفتن در لینک هایی با الگوی غیرطبیعی
  4. لینک های زیاد و غیر مرتبط
  5. استفاده از تاکتیک های قدیمی لینک

زمانی همین دلایل از راه هایی بود که متخصصین SEO برای ارتقا جایگاه وبسایت در گوگل از آن ها استفاده می کردند. اما همه‌ی این ها الان بلا استفاده هستند و دیگر ارزشی ندارند. چرا که گوگل روز به روز بهینه تر و هوشمندتر می شود و راه های فریب را رو به خود می بندد. اگر دچار این نوع جریمه دستی شوید، باید تمامی لینک های مشکوک را از وبسایت خود حذف کنید. سپس درخواست خود را مبنی بر بازبینی وبسایت خود به گوگل ارسال کنید تا دیگر مشمول این جریمه نباشید.

هک شدن سایت

اگر وبسایت شما توسط شخص ثالث مورد دست کاری قرار بگیرد، ممکن است تا شما با این جریمه دستی گوگل مواجه شود. هم چنین این جریمه زمانی رخ می دهد که شما از پلاگین های تأییدنشده استفاده کنید، در وبسایت خود از ریدایرکت های نامعمول استفاده کنید، فایل های مشکوک در وبسایت شما وجود داشته باشد، کلمات عبور شما از قدرت کافی برخوردار نباشد یا از متدها روش های اشتباهی برای دسترسی url استفاده نمایید.

گوگل همواره پیش از این که به وبسایت شما برچسب هک شده بزند، به شما هشدارهای لازم را می دهد. کافی است تا تب security issues را در بخش Crawl چک کنید. اگر مسئله‌ی امنیتی در رابطه با وبسایت شما وجود داشته باشد، گوگل به شما در این بخش هشدار می دهد و شما باید با طی کردن گام به گام مراحل ذکر شده، برای رفع مشکلات اقدام نمایید.

اگر متوجه شدید که سایت شما هک شده است باید اقدامات زیر را انجام دهید:

  • تماس با تأمین کننده هاست
  • سایت را آفلاین کنید و تمامی کلمات عبور را تغییر دهید
  • با کنسول سرچ گوگل در تماس باشید تا موارد امنیتی پیدا شده را متوجه شوید
  • خسارت را ارزیابی کنید. اگر سایت شما اسپم شده باشد هشداری که با آن روبه‌رو می شوید “This site may be hacked.” خواهد بود و اگر بدافزار باشد با هشدار “The site may harm your computer.” روبه‌رو می شوید.
  • شناسایی نقطه ضعف های سایت و فهرست کردن آنان
  • برطرف کردن مشکلات و جلوگیری از حملات آینده
  • درخواست بازبینی برای گوگل
اسماعیل فدائی
اسماعیل فدائی

اسماعیل یک مدرس و نویسنده خلاق است،همچنین مدیر و توسعه دهنده لرن دی ال

ما از شنیدن دیدگاه های شما خوشحال خواهیم شد

      دیدگاه شما

      14000+

      کاربران فعال سایت

      730+

      محصولات فارسی سایت

      18000+

      تیکت های مشتریان

      6

      سال فعالیت حرفه ای

      لرن دی ال
      Logo