Cloudflare یا همان کلودفلر، سرویسی برای افزایش سرعت بارگذاری سایت ها و بهبود عملکرد و افزایش امنیت آنها است این سیستم به عنوان واسطه میان کاربر داخلی شبکه و اینترنت عمل می کند و وب سایت را از حمله ناگهانی هکرها، تهدیدات امنیتی و … جلوگیری می کند همچنین این سیستم بر روی انواع سایت های استاتیک و داینامیک قابل اجرا است.
همه آنچه را که قرار است درباره Cloudflare باید بدانید
امروزه برای جلوگیری از حمله ی هکرها، تهدیدهای امنیتی، نفوذ خزنده ها، از بین رفتن منابع سرور و پهنای باند یک سیستم جهانی و بزرگ وجود دارد که همهی وب سایت ها می توانند از آن استفاده کنند و با بهره گیری از تعرفه ی رایگان آن می توان سایت خود را در عرض چند دقیقه ستاپ کنید. در زیر بیشتر با سیستم کلودفلر آشنا می شویم.
Cloudflare چیست؟
Cloudflare یک شبکه توزیع محتوا است که استفاده از آن باعث افزایش سرعت بارگذاری وب سایت و بهبود عملکرد آن می شود. کلودفلر در اصل به وب سایت ها اجازه می دهد که دیتاهای آن ها برای راحت تر قرار گرفتن در اختیار کاربران، به طور همزمان در چند سرور باشد و استفاده از آن باعث افزایش سرعت لود می شود. این سیستم جهانی به ما این امکان را می دهد که اطلاعات خود را بهینه سازی و امن کنیم و دیگر نگران هک شدن و از بین رفتن منابع سرور نباشیم.
نحوه ی عملکرد cloudflare
Cloudflare میان کاربر داخلی شبکه و اینترنت مانند یک واسطه عمل می کند و از نظر حفظ امنیت، نظارت مدیریتی، کنترل کاربران و سرویس های ذخیره سازی اهمیت ویژه ای دارد به گونه ای که سایت قسمتی از سیستم کلودفلر می باشد. برای امنیت سایت ها کلودفلر بین سرور اصلی و سایت مانند یک محافظ قرار می گیرد که باعث می شود dns ها و ip سرور اصلی از دید هکرها مخفی شوند و دیده نشوند و یک هکر هیچوقت نتواند به اطلاعات اصلی دست پیدا کند.
شبکه های جهانی وب ترافیک وب سایت را روت می کنند و در این میان کلودفلر برای سرعت بخشیدن به انتقال اطلاعات به دست کاربران یک کپی نزدیکتر از فایل های استاتیک را برای کاربران به نمایش می گذارد.
منابع بسیاری از جمله css ها و java script ها و عکس ها در این سیستم cache می شوند که در صورت استفاده از این سیستم نباید پسوند فایلی را تغییر داد. سیستم کلودفلر به صورت اتوماتیک تشخیص می دهد که کدام فایل ها کش شوند و مطالب و اطلاعات داینامیک کش نمی شوند.
کلود فلر تمام درخواست ها را فشرده و از تهدیدات جلوگیری می کند با این روش مصرف پهنای باند کاهش پیدا می کند و امکان آسیب رسانی ربات ها محدود می شود که مزیت آن پهنای باند کمتر و منابع کمتری از هاست شما استفاده خواهد شد.
مزایای استفاده از cloudflare
- فعالسازی شبکه تحویل محتوا و از طریق آن اتصال به نزدیک ترین سرور برای بارگذاری سایت و میزبانی محتوا
- فعال بودن ۲۴ ساعته ی سایت از طریق کش های موجود در سرورهای کلود فلر حتی در صورت آفلاین بودن سایت اصلی
- بهینه سازی سایت و صرفه جویی در پهنای باند مصرفی
- فشرده سازی کدهای، java script, css, HTML و در نهایت سرعت بالاتر
- بالا بردن امنیت با جلوگیری از رکوئست های ناسالم، حملات DDOS Protection,SQL Injection
- ارائه سیستم آنالیز ترافیک جهت مدیریت بهتر ترافیک ها و بازدیدها
- قابلیت Prug cache جهت تازه سازی کش های ذخیره شده
ویژگی های Cloudflare
۱. افزایش کارایی سایت : cloudflare به کمک شبکه CDN شبکه تحویل محتوا کارایی سایت را بالا می برد و اطلاعات بر روی چند سرور در اختیار کاربران قرار می گیرد و اطلاعات برای کاربران با توجه به منطقه جغرافیایی کاربر در نزدیک ترین سرور آن ها نگهداری می شود.
۲. امنیت سایت : cloudflare به سایت هایی که در آن عضو می شوند یک اکانت رایگان https می دهد و دلیل استفاده اغلب سایت ها از این سیستم این مورد می باشد. یکی از روش های مخرب هکرها برای تخریب یک سایت، ایجاد ترافیک بالا روی سایت است که استفاده از سیستم کلودفلر ترافیک های مشکوک را مسدود کرده ولی به کارایی سایت صدمه ای نمی زند. این سیستم علاوه بر بلاک نمودن نرم افزارهای مخرب، اجازه دسترسی به اطلاعات شخصی کاربران را هم نمی دهد.
۳. قابلیت اطمینان : بیش از ۷ میلیون سایت در سراسر دنیا از خدمات کلود فلر استفاده می کنند یکی از این کاربران شناخته شده سیسکو می باشد که این نشان دهنده ی امنیت بالای آن می باشد.
تأثیر cloudflare بر سئو سایت
همانطور که گفته شد وقتی سایتی از cloudflare استفاده می کند سرعت بارگذاری اطلاعات سایت بالا می رود که نقش بالایی در سئو سایت دارد چون سرعت سایت از فاکتورهای مهم سئو و بهینه سازی سایت است. سایت هایی که سرعت پایینی در بارگذاری اطلاعات دارند از چرخه رقابت حذف می شوند.
کدام وب سایت ها می توانند از cloudflare استفاده کنند؟
بیشتر وب سایت ها برای حفاظت از اطلاعات و سرعت بخشیدن به بارگذاری از cloudflare استفاده می کنند و برای سایت های استاتیک و داینامیک قابل استفاده است ولی این سیستم نمی تواند جانشین سایت های پخش کننده صوتی و تصویری باشد و از این گونه فایل ها پشتیبانی نمی کند.
همچنین این سیستم امکانات خود را در اختیار سایت های ایرانی که پسوند دامنه ی آنها با.ir است قرار نمی دهد چون کشور ایران در لیست تحریم است و فقط با دارا بودن پسوندهای دیگر می توان از امکانات این سیستم و SSL استفاده کرد.
محل قرار گیری دیتا سنترهای cloudflare
Cloudflare شرکتی در ایالات متحده است که دفتر مرکزی آن در سانفرانسیسکو، کالیفرنیا است اما دفاتر دیگری در لندن، واشنگتن، آستین، بوستون، سنگاپور و شامپاین دارد که از سال ۲۰۰۹ تأسیس شده است و در حال حاضر بیش از ۲۰ میلیون سایت سرویس DNS ارائه می دهد.
به گفته ی کلود فلر شبکه این شرکت در ده مکان مختلف نظیر شیکاگو، لوس انجلس، سن خوزه، نیو جرسی، واشنگتن، پاریس، هنگ کنگ، آمستردام، دولاس و توکیو قرار دارد که هر کدام از این نودها از اعمال سواستفاده هکرها و ربات ها جلوگیری می کنند و تمامی این نودها، کش می کنند.
پلان های cloudflare
این سیستم شامل ۴ پلان می باشد که پلان رایگان آن نمی تواند جلوی حملات دیداس را بگیرد و ip وب سایت را مخفی کند حتی پلان دوم هم که ماهیانه ۲۰ دلار دریافت می کند نمی تواند جلو حملات دیداس را بگیرد ولی پلان سوم که با نام business به ارزش ۲۰۰ دلار فروخته می شود می تواند جلوی حملات DDOS protection را می گیرد.
پلان رایگان این سرویس باعث افزایش سرعت لود و از نظر امنیتی تمامی درخواست های ارسال شده به سرور شما بررسی می شود و در حد بسیار ناچیزی از حملات TCP و HTTP مقاومت نشان می دهد.