بخش Sitemap در سرچ کنسول گوگل

بخش Sitemap در سرچ کنسول گوگل

sitemap  یا نقشه سایت یکی از بخش های مهم و تاثیر گذار روی سئو سایت است ، در اصل گوگل ( ربات ها ) از طریق لینک های شروع به بررسی یک وب سایت می کند و اگر شما از یک لینک سازی شبکه ای در سایت خود استفاده کرده باشید این بررسی عمیق و بهتر در وب سایت رخ می دهد پس بحث را به این صورت شروع می کنیم که باید لینک های سایت در اختیار گوگل قرار گیرند تا بتواند آن هارا بررسی کند. این ابزار سرچ کنسول در عین کارآمد بودن از سادگی خوبی برخوردار است ، کارکردن با آن اصلا برای شما سخت نیست . از طریق بخش sitemap در سرچ کنسول گوگل شما می توانید آدرس نقشه سایت خودتان را ثبت کنید.

نقشه سایت در اصل بخشی از سایت شما است که لینک های کل وب سایت بدون هیچ گرافیکی به نمایش درمی آیند  ثبت نقشه سایت در ابزار سرچ کنسول به بررسی و ایندکس صفحات شما کمک چندانی نمی کند. بلکه روند سرعنی این بررسی را برای شما سریع تر می کند و همچنین از این طریق گوگل میزان و تعداد لینک های خراب سایت را برای شما لیست می کند چرا که به سرعت در نقشه سایت به تمام لینک ها دسترسی دارد.

بخش Add a new sitemap

 در این بخش شما می توانید نقشه سایت خودتان را که ساخته اید وارد و ثبت کنید ، دقت کنید روش های متفاوتی برای ساختن نقشه سایت است ، اگر شما از CMS های آماده نظیر وردپرس استفاده می کنید به راحتی با استفاده از افزونه Yoast می توانید یک نقشه سایت استاندارد داشته باشید که آموزش کامل این افزونه را ما در لرن دی ال قرار داده ایم.

بخش Add a new sitemap در سرچ کنسول گوگل

نکته ی مهمی که برای ساختن نقشه سایت باید به آن توجه کنید نوع آن است که در حال حاضر XML بهترین نوع Sitemap است . چرا که این نوع مورد تایید گوگل هم است ، پس برای داشتن سایت مپ حتما به نوع آن دقت کنید.

برای داشتن یک نقشه کارآمد برای لینک های سایت باید دقت کنید تنها محتوا و موضوعات سایت را در این نقشه لحاظ کنید چرا که تهیه سایت مپ از کل سایت مثل بخش های غیر ضروری می توانید به ضرر سایت شما البته گاها تمام شود . محتوا و موضوعات اصلی سایت در اولویت هستند ، البته شما می توانید از محتوای ویدیویی خود هم در نقشه سایت لحاظ کنید.

گاهی ممکن است برای یک وب سایت شما از چندین نقشه سایت استفاده کنید که این موضوع طبیعی است و می توانید هر کدام را جداگانه در سرچ کنسول ثبت کنید . چرا که برای بخش های مختلف وب سایت گاهی نیاز است که نقشه سایت از هم تفکیک شود به عنوان مثال می توان برای رسانه های ویدویی یک نقشه سایت مجزا داشت.

بخش Submitted Sitemaps

در این بخش شما می توایند لیست نقشه های سایت خود را که در سرچ کنسول ثبت کرده اید و مورد تایید گوگل قرار گرفته اند را مشاهده کنید ، به این نکته دقت کنید نقشه ای را که ثبت می کنید ممکن است تا ۲۴ ساعت طول بکشد تا اینکه گوگل رابررسی و ایندکس می کند این یک روند طبیعی است که در نسخه قدیمی این ابزار یعنی گوگل وبسمتر هم این موضوع وجود داشت . در این بخش ما با یکسری اطلاعات مختلف روبرو هستیم که در ادامه به بررسی هر کدام می پردازیم. :

بخش Submitted Sitemaps در سرچ کنسول گوگل

Sitemap

در این بخش نوع و نام نقشه هایی از سایت را که ثبت کرده اید به شما نمایش می دهد ، همانطور که گفتیم شما این امکان را دارد که چندید نقشه سایت را ثبت کنید.

Type

در این بخش نوع نقشه سایت شما به صورت تفکیک شده برای شما نمایش داده می شود که هر نقشه ای که ثبت می کنید نوغ آن در این بخش مشخص است .

Submitted

در این بخش تاریخ ثبت نقشه سایت به شما نمایش داده می شود ، که براساس ایت تاریخ گوگل سایت مپ را از شما پذیرفته است.

Last read

در این بخش آخرین تاریخی که گوگل ( الگوریتم گوگل ) از طریق نقشه سایت لینک های سایت شما را بررسی کرده اند که معمولا پس از هر بروز رسانی در نقشه سایت شما این الگوریتم ها شروع به بررسی و ایندکس می کنند.

Status

این بخش وضعیت ثبت ، تایید و یا رد شدن نقشه های سایت شما توسط گوگل را نشان می دهد که اگر نقشه های سایت مورد تایید سرچ کنسول باشند با وضعیت  Success روبرو هستید . در غیر اینصورت نقشه سایت شما اگر مورد تایید نباشد گاها گوگل علت آن را ذکر می کند.

Discovered URLs

این بخش شامل تعداد لینک هایی است که از نقشه سایت شما درنتایج گوگل ایندکس شده که البته این یک آمار کلی است و گوگل میزان خطاها و گاها لینک های حذف شده را هم در این آمار لحاظ می کند که برای آشنایی بیشتر با این موضوع به مقاله بررسی بخش Coverage در ابزار سرچ کنسول گوگل مراجعه کنید.

بررسی عمیق نقشه سایت در ابزار سرج کنسول

اگر شما روی هریک از نقشه هایی که ثبت کردید کلیک کنید ، سرچ کنسول اطلاعات جامع تری را در اختیار شما قرار می دهد . در ادامه به بررسی این اطلاعات می پردازیم. شاید این اطلاعات و آمار برای شما که مدیر سایت هستید خیلی کارآمد نباشند اما از دید یک متخصص سئو گاهی این آمار به روند پیشرفت وب سایت کمک زیادی می کنند.

طبق تصویر زیر در مرحله اول شما میزان لینک های بررسی شده ، آخرین بررسی الگوریتم های گوگل و با استفاده از گرینه SEE INDEX COVERAGE میزان لینکی از نقشه سایت شما را که در گوگل ایندکس شده را مشاهده کنید.

نقشه سایت در سرچ کنسول گوگل

اگر در این بخش با پیغام Sitemap index Processed successfully به معنای این که نقشه سایت شما به درستی در گوگل ایندکس شده است .

Sitemap index Processed successfully

درکادر پایین شما می توانید لیست نقشه سایت خود را به تفکیک موضوعات مختلف که گوگل آن هارا دسته بندی کرده مشاهده کنید. همچنین در last read آخرین بررسی الگوریتم های گوگل در نقشه سایت خود را مشاهده کنید.

نقشه سایت یا سایت مپ

هنگام که شما یک نقشه سایت ثبت کنید با توجه به اینکه شما در وب سایت استاندارد ها را رعایت کرده باشید گوگل این موضوع بندی را برای سایت مپ شما مشخص می کند.

اسماعیل فدائی
اسماعیل فدائی

اسماعیل یک مدرس و نویسنده خلاق است،همچنین مدیر و توسعه دهنده لرن دی ال

ما از شنیدن دیدگاه های شما خوشحال خواهیم شد

      دیدگاه شما

      14000+

      کاربران فعال سایت

      730+

      محصولات فارسی سایت

      18000+

      تیکت های مشتریان

      6

      سال فعالیت حرفه ای

      لرن دی ال
      Logo