در این مقاله تحت عنوان بروزترین چک لیست سئو وردپرس سعی بر این است که کاربردی ترین استراتژیها برای بالا بردن رتبه شما در موتور های جستجو معرفی و آموزش داده شوند. چک لیست سئو درون و صفحه و برون صفحه و نکات مربوط به هرکدام به صورت جداگانه توضیح داده شده و هدف ارتقای سطح لینکها، محتوا، کلمات کلیدی و همچنین نحوه استفاده از پلاگین های مفید و رسانه های اجتماعی میباشد.
باید این مسئله را بپذیریم که چک لیست سئو وردپرس میتواند یکی از سختترین جوانب وردپرس باشد. بسیاری از وبلاگ نویسان حاضر هستند برای نوشتن یک محتوا از دل و جان مایه بگذارند، اما استراتژیهای چک لیست سئو وردپرس را یاد نگیرند.
اگر متن شما دیده نشود، آیا مهم است که متن مفیدی دارید یا نه؟
چه سایت وردپرس فروشگاهی و چه خبری، اگر درآمد برایتان اهمیت داشته باشد، چک لیست سئو وردپرس یک الزام است. سئو نه تنها سایت شما در معرض یک ترافیک مفید قرار میدهد، بلکه به بالا بردن جایگاه نام شما نیز کمک خواهد کرد. دیدن نام شما در ابتدای جستجو حس اعتماد را در کاربر به وجود می آورد.برای کمک به شما در این مسیر سودآور، بهترین چک لیست سئو وردپرس که هر کاربر وردپرس باید بداند را در متن آموزش میدهیم.
چک لیست سئو وردپرس On Page
شاید نمیدانستید که دو نوع بهینه سازی وجود دارد، درون صفحه و برون صفحه. اگر قصد صدرنشینی در جدول جستجو را داشته باشید هر دوی آنها اهمیت دارند. قبل از صرف هزینه و زمان برای سئو برون صفحه بهتر است از استراتژیهای سئو درون صفحه را بکار ببرید.
تولید محتوای مربوط
همیشه به یاد داشته باشید که وظیفه موتور جستجو، نمایش بهترین محتوای در دسترس میباشد. وقتی محتوای باکیفیتی در سایت خود ندارید چرا توقع افزایش رتبه دارید؟
میتوانید برای گرفتن ایدههای ارزشمند و مربوط از “Google Alerts” یا همان هشدارهای گوگل استفاده کنید. وظیفه Google Alerts خراشیدن معروفترین محتواهای اینترنت براساس کلمه کلیدی اصلی است.
شما میتوانید برای زمانی که گوگل یک محتوای مربوط جدید پیدا میکند نیز هشدار تنظیم کنید.
بر روی “Show options” کلیک نموده، سپس هشدار خود را تنظیم کنید.
اکنون که دستهای کاربردی از ایدههای مربوط دارید، میتوانید با رعایت نکات زیر، پستهای بهتری داشته باشید:
- استفاده از محتوای تصویری بیشتر
- ادعاها و اثباتهایی با داده قوی بیشتر
- تبدیل محتوا به مراحلی کاربردی
- بهبود متن با اضافه نمودن لحن عامیانه
قابلیت نمایش جستجوی خود را به درستی تنظیم کنید
- موتورهای جستجوگر مثل گوگل “خزنده” هایی دارند که برای ارزیابی کیفیت یک سایت، سراسر اینترنت را سفر میکنند.
- اما اگر سایت شما در دست ساخت باشد چطور؟
- اگر به هر دلیلی ربات گوگل گزارش بدهد که سایت شما خالی است چطور؟
- نگران نباشید! قابلیت نمایش جستجوی سایت وردپرس شما گزینه خاموش و روشن دارد.
- میتوانید از بخش تنظیمات داشبورد خود، روی گزینه خواندن کلیک کرده و قابلیت نمایش خود را غیرفعال کنید.
فقط به خاطر داشته باشید زمانی قابلیت نمایش را فعال کنید که از حجم و کیفیت محتوای درون صفحه خود رضایت کامل دارید.
بهبود سرعت بارگذاری
شاید باورش سخت باشد اما سرعت بارگذاری صفحه نیز یک عامل مهم در چک لیست سئو وردپرس است.
نرخ پرش بیشتر سایتهای کم سرعت بر ارزش رتبه آنها تاثیر بد میگذارد. علاوه بر آن، اگر بارگذاری سایت شما بیشتر از ۳ ثانیه طول بکشد، نزدیک به نیمی از کاربران سایت شما را ترک خواهند کرد.
خوشبختانه افزایش سرعت سایت وردپرس شما به علوم هوافضا و موشک نیازی ندارد. ابزارهایی وجود دارند که میتوانند اینکار را در یک روز انجام دهند. برای مثال “WB Smush” یک پلاگین کاربردی است که عمل فشرده سازی خودکار فایلها و عکسها را بدون از دست دادن اطلاعات انجام میدهد.
افزونه WP Smush Pro – فشرده سازی تصاویر در وردپرس بروزرسانی شده
بهینه سازی کلمات کلیدی
علیرغم جایگاه نام شما، استراتژی مناسب برای کلمات کلیدی، یکی از مسائل اساسی در چک لیست سئو وردپرس است. میتوانید برای این کار از یک پلاگین استفاده کنید که راهنمای شما خواهد بود.
Yoast SEO، یک پلاگین وردپرس رایگان است ( البته نسخه پرو افزونه یواست هم در سایت لرن دی ال موجود است) که بهینه سازی کلمات کلیدی محتوا را بصورت بلادرنگ بررسی میکند. پس از اینکه کلمه کلیدی اصلی را وارد نمودید، به راحتی تمام مراحلی که باید طی کنید را نشانتان میدهد.
نحوه استفاده از کلمات کلیدی در متن
چند نکته است که باید در این مورد رعایت گردد:
- اضافه کردن یک کلمه کلیدی به عنوان
- فقط یک بار از کلمه کلیدی در تگ H1 استفاده کنید. فقط یک تگ H1 داشته و آن را قبل از دیگر عناوین قرار دهید.
- در متن از ۳% کلمه کلیدی به ازای هر ۳۰۰ کلمه استفاده کنید.
سازگاری سایت با صفحات گوشی
از آنجائیکه حجم بسیاری از ترافیک از سوی گوشیهای موبایل به سمت سایتها میآید، اینکه سایت شما با اندازهها و شکلهای مختلف صفحه سازگار نباشد تاثیری منفی خواهد داشت.
بررسی لینکهای خراب
لینکها، استخوانهای سایت وردپرس شما هستند. ابزارهای آنلاین بسیاری برای تولید لینکهای مربوط و دقیق براساس نیاز کاربر وجود دارد. توصیه ما استفاده از ابزارهایی مثل brokenlinkcheck.com و deadlinkchecker.com میباشد.
تنظیم ۳۰۱ تغییر مسیر به صفحات قدیمی
تغییر دامنه وبسایت و یا تغییر نام آن امری طبیعی است. اما این مسئله نباید بر رتبه شما در گوگل تاثیرگذار باشد. بهترین روش حفظ رتبه قبلی با دامنه جدید تنظیم “۳۰۱ تغییر مسیر” است که کاربران را قادر میسازد از اطلاعات سایت قبلی نیز استفاده کنند.
برای این کار میتوانید از پلاگین ۳۰۱ redirects استفاده کنید.
- ابتدا simple 301 redirects plugin وردپرس را دانلود کنید.
- پس از فعال سازی پلاگین به Settings → ۳۰۱ Redirects بروید.
- اینجا دو جای خالی، یکی برای آدرس قبلی در Request box و یکی برای آدرس جدید در Destination box وجود دارد.
- اکنون تغییرات را ذخیره نمایید. انجام این کار بصورت خودکار ۳۰۱ تغییر مسیر به آدرس شما اضافه میکند.
چک لیست سئو وردپرس Off Page
چک لیست سئو وردپرس برون صفحه شامل آن دسته از اعمال بهینه سازی میشود که شما خارج از سایت انجام میدهید تا رتبه خود را بالا ببرید؛ مثل ساخت لینک و شبکه های اجتماعی. خوشتان بیاید یا نه، این نوع چک لیست سئو وردپرس به تلاش بیشتری احتیاج دارد.
در ادامه چندین استراتژی برون صفحه آورده شده است:
ساخت لینکهای برگشتی با کیفیت
لینکها نه تنها توجه موتور های جستجو را به شما را جذب میکنند، بلکه به ترافیک سایت وردپرس شما نیز کمک خواهند کرد. اگر فرض کنیم شما بخواهید به جای خرید لینک از شرکتهای هکر، خودتان بصورت طبیعی لینک ها را بسازید می توانید از لیست زیر که شامل استراتژی های اثبات شده لینک های برگشتی است کمک بگیرید:
- تکنیک آسمان خراش محتوای معروف را بیابید، محتوایی بهتر بنویسید، به مخاطب هایش عرضه کنید.
- تولید پستهای خلاصه نظرات افراد تاثیرگذار مختلف را جمع آوری و از آنها در پخش حرفشان کمک بگیرید.
- سایت مهمان با توزیع محتوا برای دیگر سایتها، لینکهای برگشتی به سمت سایت خود بسازید.
در رسانههای اجتماعی حضور داشته باشید
رسانه های اجتماعی به دو دلیل از لحاظ چک لیست سئو وردپرس مهم هستند:
- ترافیک
- فرصتهای لینکی بیشتر
اگر بصورت مداوم محتوایی با کیفیت بالا را در رسانههای اجتماعی توزیع کنید، علاوه بر هدایت ترافیک به سمت سایت، محتوای خود را در معرض مشتریان احتمالی قرار میدهید.
ابزاری مثل Buffer، این استراتژی را با خودکار نمودن پستهای رسانه اجتماعی آسان میکند. نحوه کار آن اضافه کردن ارسال ها در یک صف است که بر طبق زمانب ندی متناسب با فعالیت مخاطب ها عمل میکند.
شرکت در سایتهای Q&A (سوال و پاسخ)
در نهایت میتوان گفت که پاسخ دادن به سوالات سایتهای Q&A مثل Quora یک روش عالی برای هدایت ترافیک به سایتتان میباشد. ممکن است این کار مستقیماً بر رتبه شما تاثیرگذار نباشد، اما یک تجربه گسترده برای تازه کاران بازاریابی در جذب ترافیک است:
دقت کنید که باید در کنار لینک شما اطلاعات مفید دیگری نیز آورده شود تا ارزش آن برای سوال کننده افزایش یابد. این مسئله به افزایش رایهای مثبت به پاسخ شما کمک میکند که نتیجه آن بیشتر شدن قابلیت نمایش است.
ترکیب این چک لیست سئو وردپرس رتبه خوب شما در موتور جستجو را تضمین میکند. چه قصد طراحی سایت جدید داشته باشید و چه بخواهید سایتی که از قبل دارید را از نظر سئو بهینه کنید، نکات گفته شده به کمک شما خواهند آمد. مقداری تلاش بیشتر میتواند نتایج شما را متحول سازد.