
یکی از مراحل مهم در تحلیل سایت، مخصوصا سایت های فروشگاهی، تحلیل تبدیل هاست. شاید شما بخواهید وضعیت تبدیل کاربر به مشتری را بررسی کنید که ابزار conversions در گوگل آنالیتیکس این کار را برایتان ساده می کند. در حقیقت داده های بدست آمده در این بخش میزان موفقیت وبسایت را تعیین میکند که شامل یک سئو خوب هم می باشد.
ابزار conversions در گوگل آنالیتیکس چیست
ابزار conversions در گوگل آنالیتیکس یعنی کاربران کار های مورد نظر ما را در سایت ما انجام داده اند یا خیر؟ برای شروع آموزش ابزار conversions با نحوه ایجاد goal آشنا شوید و goal های سایت خود را ایجاد کنید.
Goals (اهداف) : پس از ورود به گوگل آنالیتیکس، در قسمت conversions گوگل آنالیتیکس بر روی goal زیر مجموعه ی overview کلیک کنید. در اینجا یک آمار کلی از زیر بخش های goal مشاهده می کنید.
Goal URLs (لینک هدف) : در این بخش از conversions گوگل آنالیتیکس در زیر منو Goals، Goal URLs می باشد که در آن location های ثبت شده در goal ها را میتوانید ببینید که به شما نشان میدهد کدام مطالب بهتر عمل کرده تا بر روی آنها مانور بیشتری بدهید.
Reverse Goal Path (مسیر معکوس تحقق هدف) : این قسمت از ابزار conversions در گوگل آنالیتیکس، مسیری را نمایش می دهد که کاربر طی کرده تا یک goal را ثبت کند که در اینجا به صورت معکوس نشان میدهد.
Goal Flow و Funnel Visualization
این دو بخش از ابزار conversions در گوگل آنالیتیکس، تنها زمانی قابل استفاده هستند که شما برای Goal خود Funnel (یا به اصطلاح قیف) تعریف کرده باشید.
آموزش جامع گوگل آنالیتیکس
۳۰,۰۰۰ تومان
|
Funnel Visualization (نمایش داده های به شکل قیف) : در تصویر زیر شاهد Funnel یک فروشگاه اینترنتی می باشید که مرحله به مرحله یک خرید اینترنتی را نشان میدهد. خطوط سبز نشان دهنده کاربرانی است که به مرحله بعد رفته اند و خطوط قرمز یا Drop-offs، میزان پرش کاربران بوده است. حال با توجه به این بخش از ابزار conversions در گوگل آنالیتیکس می توان ریزش کاربران در صفحات مختلف را تشخیص داد و آنها را بررسی و رفع کرد.
Goal flow (جریان منتهی به هدف) : در بخش Goal flow ابزار conversions در گوگل آنالیتیکس، منبع یا source هایی که کاربران از طریق آنها وارد سایت شما شده اند را می توانید ببینید. همچنین می توانید در این بخش از conversions گوگل آنالیتیکس از کل کاربرانی که وارد سایت شما شده اند چه تعداد از step1 به step2 و در نهایت به sales رسیده اند را ببینید.
در این مسیر در حالت عادی نباید بازگشت به مراحل قبل داشته باشیم، که این موضوع برای وبسایت های معمولی یک مشکل است زیرا کاربران بسیاری از step2 به step1 بازگشت داشته اند. البته با توجه به طراحی های برخی سایت ها این موضوع می تواند امری طبیعی باشد، که باید میزان ریزش کاربران در قسمت های مختلف را باید بررسی و رفع نمود.
E-commerce (تجارت الکترونیک) : این قسمت از ابزار conversions در گوگل آنالیتیکس ، به فروش مربوط می شود و موفقیت یک کسب و کار آنلاین را مشخص میکند. می توانید محصول و قیمت آن را در گوگل آنالیتیکس ثبت کنید و آمار جالبی هم بدست آورید. اطلاعات این بخش از conversions گوگل آنالیتیکس به شما کمک میکند که رابطه بین پویش های تبلیغاتی و درصد فروش را بهتر ببینید و مقایسه کنید.
به بخش های زیر تقسیم می شود :
- Product (محصول)
- Sales (فروش)
- Transaction (تراکنش های مالی)
- Times to purchase (مدت زمان سپری شده برای خرید از سایت)
برای دسترسی به این داده ها در ابزار conversions در گوگل آنالیتیکس باید تکه کد Ecommerce را به سایت خود اضافه کنید.
Multi-Channel-Funnels (قیف های چند کاناله) : در این قسمت از آموزش ابزار conversions، برای برقراری ارتباط با کاربر و مخاطب روش های زیادی وجود دارد به همین دلیل فهمیدن اینکه کدام روش اثر بخش تر بوده است سخت و دشوار است. گزارشات این بخش، به صورت کاملا دقیق تمام روش ها را آنالیز می کند و تاثیر آنها را بر قیف فروش نشان می دهد. حال در این بخش از ابزار conversions در گوگل آنالیتیکس به بررسی زیر منوهای آن میپردازیم.
Assisted conversions (نرخ تبدیل با چند عال موثر) : این بخش یکی از ابزار های conversions گوگل آنالیتیکس می باشد که آمار و جزئیات کاملی از cannel های مختلف را نمایش میدهد. در این قسمت Assisted/last or direct conversion نیز دارای مقادیر مختلفی است. اگر این مقدار ۱ باشد به این معنی است که به همان مقدار که Assisted شده Goal هم ثبت شده است.
- مقدار کمتر از ۱ باشد به این معنی است که بیشتر Directly وارد شده اند و conversion ثبت شده تا اینکه به صورت Assisted باشد.
- مقدار بیشتر از ۱ باشد به این معنی است که بیشتر Assisted شده تا اینکه last or direct conversion شده باشد.
- Last or direct conversion یعنی اخرین interaction (فعل و انفعال) کاربر محاسبه شده است.
به عنوان مثال برای مفهوم شدن آموزش ابزار conversions، اگر کاربری از طریق بنر سایت وارد شود و conversions انجام دهد، بنر به عنوان Last or direct conversion کاربر محسوس می شود و اگر از طریق ایمیل وارد سایت شود، ایمیل به عنوان Assisted conversion محسوب می شود.
برای ساخت یک کانال جدید در این بخش از منوی بالایی جدول که در سربرگ Assisted conversions در conversions گوگل آنالیتیکس است، بر روی channel grouping کلیک کنید ، برای ایجاد نسخه ی کپی گزینه ی Copy MCF Channel Grouping template را کنید تا همان موارد قبلی به صورت پیشفرض بماند و موارد جدید را به آن ها اضافه کنید.
در صفحه ی Create or Edit Channel Grouping بر روی +Define a new Channel کلیک کنید.
ما در این مثال برای استفاده از ابزار conversions در گوگل آنالیتیکس، یک Channel برای تبلیغات PPC در Anetwork که در قسمت قبلی مثال زده شده ایجاد کردیم تا ببینیم تبلیغات ما چقدر Assisted Conversion داشته اند.
بنابراین در قسمت conversions گوگل آنالیتیکس سپس در قسمت Define Rules گزینه ی Ad content را بر روی Source قرار می دهیم و Contains را بر روی Anetwork تنظیم می کنیم و در آخر بر روی Done کلیک میکنیم و در نهایت هم save.
اکنون با توجه به آموزش ابزار conversions، یک ردیف برای PPC به جدول MCF دوم که ایجاد کردیم اضافه شده است که با گذشت زمان آمار این بخش نیز تغییر می کند.
Top conversion paths (مسیرهای منتخب منتهی به هدف) : در این قسمت از ابزار conversions در گوگل آنالیتیکس شما میتوانید مسیری که کاربر طی می کند برای انجام یک conversion را مشاهده کنید؛ تعداد دفعات و تمام مسیر ها را میتوانید به صورت کاملا دقیق ببینید. این مسیرها می تواند زیاد باشد زیرا برای اینکه کاربر بتواند به شما اعتماد کند چندین بار و از راه های مختلف وارد سایتتان می شود.
Time lag (تاخیر زمانی منتهی به هدف) : این قسمت از ابزار conversions در گوگل آنالیتیکس، تعداد روزهایی را که یک conversion انجام شده است را نمایش می دهد. به عنوان مثال چند درصد کاربران روز اول conversion انجام داده اند یا چند درصد ۲ الی ۵ روز بعد و… که این موضوع در برنامه های بلند مدت یک وب سایت می تواند اثربخش باشد.
Path length (طول مسیر منتهی به هدف) : این بخش از آموزش ابزار conversions، مشخص میکند که در چند مرحله یک conversion انجام میشود. Funnel هایی که در بخش Top conversion Path دیدید نشان داده بود کاربران طی چندین مرحله یک conversion را ثبت کرده اند، اما در این قسمت از ابزار conversions در گوگل آنالیتیکس چیزی که نشان داده میشود این است که کاربر در همان دفعه اول conversion ثبت کرده باشد.
Attribution (تخصیص اعتبار) : این قسمت از آموزش ابزار conversions بخش Attribution را بررسی میکنیم.
این بخش از conversions گوگل آنالیتیکس، مربوط به قوانینی می باشد که اعتبار بخش هایی که در مسیر منتهی به هدف وجود دارند را تعیین میکند.
به عنوان مثال فرض کنید به کاربر خود ایمیل فرستاده اید، او ایمیل را خوانده و به صفحه سایت شما وارد می شود؛ سپس تصمیم میگیرد از سایت شما محصولی را خریداری کند. حال مدل اعتبارنامه شما (Attribution model) تعیین می کند چه درصدی از اعتبار، نصیب ایمیل و صفحه اصلی سایت شما میشود.
ابزار مقایسهی مدلها (Model Comparison Tool) که در Attribution در قسمت conversions گوگل آنالیتیکس، وجود دارد به شما اجازه میدهد که نحوهی تخصیص اعتبار مدلهای مختلف مانند ایمیل، تبلیغات و… را مقایسه کنید.
معرفی و آموزش بخش Acquisition در گوگل آنالیتیکس
و در آخر
آموزش ابزار conversions به پایان رسید، ما به بررسی و یادگیری ابزار conversions در گوگل آنالیتیکس پرداختیم؛ همچنین تمامی گزینه ها و زیر منوهای conversions گوگل آنالیتیکس را تشریح کردیم. حال شما برای اینکه بتوانید از امکانات conversions گوگل آنالیتیکس استفاده کنید باید ابزار گوگل آنالیتیکس را بر روی سایت خود نصب و فعال کنید.